<

Опублікували ретрофото цукерні Ковальського та кав’ярні Рейтера у Володимирі

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:46 | 18.10.2022 / Володимир / /
Перегляди
1970
/ Коментарі відсутні

У мережі оприлюднили світлину Володимира міжвоєнного періоду. На ньому скверик навпроти «Дружби».

Фото опублікували на сторінці Державного історико-культурного заповідника «Стародавній Володимир».

Наукові співробітники заповідника поділилися історіями будівель, що є на цьому фото. 

Центральний триповерховий будинок на фото справжня окраса міста – знаменита цукерня Луціана Ковальського. Вона була чи не найбільшою за розмірами по цілому тогочасному Волинському воєводству. Знаходилась вона по вулиці Фарній, 24. 

Міщани могли тут придбати торти, тістечка, шоколад, морозиво, какао, каву, чай, алкогольні напої. Були й цукерки власного виробництва. Окрім цього, в приміщенні цукерні працювало радіо.

«Також щоденно в цукерні грав місцевий оркестр, який виконував популярні композиції, були тут і танці. Оркестр можна було почути із 18 до 23 години, як в будні, так і вихідні дні. Місцеві старожили згадували, що часто біля цукерні можна було побачити малечу, яка наче «застигала» біля вікон цукерні, адже цукерки та тістечка з вітрин зачаровували кожного своїм апетитним виглядом», – йдеться у дописі.

Під час Другої світової війни у будинок влучила бомба, тож до нашого часу він не зберігся. 

Ліворуч – забудова вулиці князя Василька (Фарної), збереглася майже вся, окрім кутового будинку в якому зараз перукарня і фотосалон «Люкс». Раніше там знаходився фотосалон «Modern».

Як згадують старожили, одним з найулюбленіших закладів була кав’ярня Янкеля Рейтера, що розміщувалася на головній тоді вулиці міста Фарній, а саме, у будівлі нинішнього ресторану «Дружба». Це була невеличка кав’ярня в якій окрім кави продавали смачненькі тістечка власного виробництва. 

«Наталя Грабарчук, розповідала, що саме в Рейтера були найсмачніші тістечка. Вона любила разом з батьками відвідувати цей заклад. Там завжди пахло випічкою і кавою. Це було особливе місце, адже воно запам’яталося пані Наталі зовсім з малечих літ», – йдеться у дописі.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця