<

Мешканець Володимира-Волинського з COVID-19 звинувачує медиків у розкритті його даних журналістам

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:11 | 23.05.2020 / Володимир / /
Перегляди
4
/ коментарів 7

Ексдиректор володимир-волинської школи збирається судитися з медиками, які розкрили журналістам лікарську таємницю.

Про це повідомляє 12 канал.

Ігор Подзізей каже, що симптомів коронавірусу у нього не було – одного дня просто піднялася температура. Сімейна лікарка записала його на прийом, однак тестуватися на коронавірус не відправила.

“Тестують лише тих, в кого є симптоми: кашель, ускладнене дихання тощо. Висока температура тоді до таких симптомів не належала”, – пояснив чоловік.

Та він вирішив перестрахуватися й наполіг на перевірці. Спочатку провели експрес-тест, який показав негативний результат. Потім взяли аналізи для ПЛР-тесту, однак чекати на результати довелося 9 днів.

“Всі ці дні я провів удома. Я достатньо свідомий, щоб не наражати на небезпеку людей, хоч тоді діагноз ще не був підтверджений. За крайньої потреби вийти я користувався усіма засобами захисту”, – наголосив пацієнт.

Результати тесту виявилися позитивними. Їх отримали близько 21 години вечора. Каже, що в лікарні того дня його приймали, як і годиться за протоколом, з врахуванням усіх необхідних процедур.

А близько 11:00 наступного дня пацієнт виявив, що про його хворобу вже написали у ЗМІ. Таку інформацію (з прізвищем та ім’ям пацієнта) опублікувало місцеве інтернет-видання “Княжий град”.

“…знали лише лікарі. Я одразу звернувся до медиків і пригрозив подати до суду. З виданням я зв’язатися не міг, бо не знайомий особисто з редакторкою. Але погроза лікарям спрацювала – прізвище з публікації прибрали”, – розповідає Подзізей.

У блозі від редакції видання пояснили, що це інформація з підвищеною зацікавленістю, а отже і є суспільно важливою, оскільки інфікований має велике коло знайомих та є громадсько активним.

“Пригадайте хоча б історію про директорку Луцької клінічної міської лікарні Ларису Духневич, про інфікування якої спершу говорило все місто, а згодом, після багатьох публікацій у ЗМІ, цю інформацію вона все ж підтвердила. Але, задумайтеся, за час, коли офіційно нічого не було відомо, і, якби таку інформацію не оприлюднили взагалі, чим би це обернулося? Сотнями чи навіть тисячами інфікованих?”- йдеться у блозі.




коментарів: 7
  1. Там і скоріш за все в Ігора звичайна температура була,але тести китайські показують один результат для підвищення статистики…

  2. Що тут скажеш. З однієї сторони вчинили не правильно, а з іншої, тут головне їх мотиви. Розкрили інформацію спеціально чи випадково по необізнаностті без злих умислів. Лікарі і так працюють за не великі зарплати щоб ще відсуджувати в них гроші. Дивіться по людині.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця