<

У грудні по світу зафіксували 10 тисяч смертей від COVID-19

11:08 | 12.01.2024 / Новини / , /
Перегляди
20
/ Коментарі відсутні

Протягом грудня від COVID-19 померло близько 10 тисяч людей по всьому світу. Така тенденція пов’язана зі святковими зібраннями та поширенням нового варіанту «Омікрону».

Як повідомляє Associated Press з посиланням на генерального директора Всесвітньої організації охорони здоров’я Тедроса Аданома Гебреїсуса, також у 50 країнах (переважно в Європі, Північній і Південній Америках) на 42% зросла кількість госпіталізацій. Про це пише УП.Життя.

«Хоча 10 тисяч смертей на місяць – це набагато менше, ніж на піку пандемії, такий рівень смертності, якому можна було б запобігти, є неприйнятним», – заявив Гебреїсус.

Він зауважив, що випадки захворюваності зростають і в інших місцях, але про них не повідомляють. 

Гендиректор ВООЗ повідомив, що наразі найпоширенішим штамом ковіду є варіант “Омікрону” JN.1. Від нього мають захищати вакцини.

За словами технічної керівниці ВООЗ з питань COVID-19 Марія Ван Керхове, зараз «спостерігається спільна циркуляція багатьох різних типів патогенів». Через коронавірус, грип, риновіруси та пневмонію у всьому світі фіксують зростання респіраторних захворювань. 

Для уникнення зараження та ускладнень представники ВООЗ рекомендують вакцинуватися, носити маски та провітрювати приміщення.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця