<

Фермер у Володимир-Волинському районі платив за оренду землі 1,5 тисяч гривень на рік замість 157 тисяч

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:42 | 27.11.2014 / Володимир / /
Перегляди
1
/ коментарі 2

Володимир-Волинська міжрайонна прокуратура провела перевірку з питань додержання в районі вимог земельного та податкового законодавства. Про це йдеться на сайті прокуратури області.

Законом України «Про запобігання фінансової катастрофи та створення передумов для економічного зростання в Україні» внесено 1 квітня 2014 року зміни до Податкового кодексу України, якими значно збільшено мінімальний розмір орендної плати за землю. Проте фермерське господарство «Пан Продукт» досі сплачує за оренду земельної ділянки сільськогосподарського призначення загальною площею майже 20 гектарів в селі Федорівка Володимир-Волинського району лише 1,5 тисячі гривень на рік, тоді як має платити понад 157 тисяч гривень.

Це господарство завдає значної шкоди територіальній громаді Зарічанської сільської ради та інтересам держави, адже бюджет села недоотримує значні кошти.

Задля внесення змін у договір оренди й приведення його відповідно до вимог чинного законодавства Володимир-Волинський міжрайонний прокурор в інтересах держави в особі сільської ради подали позовну заяву до суду.

Суд у повному обсязі задоволив позовні вимоги прокурора.

Відтак тепер, згідно з внесеними до договору оренди землі змін, господарство сплачуватиме у бюджет села належну плату за землю.




коментарів: 2
  1. А фермер хоч заробить 157 тисяч гривень на податок ? Чи краще хай земля пустує? Якщо врахувати що інших пиявок ніхто не відміняв.І що держава зробили для цього фермера , чим допомогла?

  2. Щось з арифметикою не гаразд? А можливо я помиляюсь.. “Беремо калькулятор і записуємо” (взяв у лапки бо це вже КЛАСИКА від “Сєні Куля В Лоба” вартість землі за один га 30 тис. грн. (2015 рік) Загальна грошова оцінка 20 га буде (30000*20=600000)*3% буде 18000 грн. Де 157 тис. “намалювали”. Якщо взяти 157 тис.грн. /3% орендна плата/ то виходить десь 261,6666666666667 грн/га. Це десь грубо так 10 штук баксів за один га??? “Макс Бакс” і то пропонував 3 Штуки. Але також питання чому одним абзац 2 п.6 Розділу 10 “Перехідні положення” Земельного кодексу України “При переоформленні права постійного користування земельними ділянками, наданими для ведення селянських (фермерських) господарств, у довгострокову оренду строк оренди визначається селянським (фермерським) господарством відповідно до закону. При цьому розмір орендної плати за земельні ділянки не повинен перевищувати розміру земельного податку.” Хіба це не суперечить загальної “СХЕМИ” дерибану Держави. Тобто чому при переоформленні з постійного користування НЕ БІЛЬШЕ 1 відсотка, а внесення змін до договору то відповідно до РЕКОМЕНДАЦІЙ не менше 8 відсотків (Такі листи направлені в більшості областях України) а термін оренди окрема розмова.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер