<

Володимирська громада стала партнером проєкту «Digital Volyn»

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:39 | 16.12.2022 / Володимир / , /
Перегляди
366
/ Коментарі відсутні

Володимир-Волинська міська територіальна громада стала партнером із розвитку цифровізації в рамках проєкту впровадження цифрових рішень «Digital Volyn».

Завдяки участі у проєкті громада отримає експертну підтримку, спільну взаємодію та обмін досвідом для зміцнення спроможності органів місцевого самоврядування в напрямі цифровізації, повідомляють на сайті Володимира.

Робота в межах проєкту охоплюватиме такі напрямки:

  • розвиток інвестиційного маркетплейса громад (розробка електронних інвестиційних каталогів, що допоможуть у пошуках партнерів та співпраці з донорами);
  • проведення тренінгів із впровадження інструментів кібербезпеки;
  • підтримка громад з розробки програм інформатизації;
  • підвищення рівня знань та навичок представників органів місцевого самоврядування та державної влади у плануванні та реалізації політики цифрової трансформації на обласному та місцевому рівнях.

Відбір пілотних громад – учасниць проєкту здійснювався за такими критеріями:

  • мотивація до участі у проєкті та декларування органу місцевого самоврядування щодо виконання всіх етапів співпраці;
  • обґрунтування потреби у розробці та реалізації місцевої програми інформатизації;
  • обґрунтування потреби у розробці електронного каталогу інвестиційної привабливості;
  • спроможність до реалізації партисипаційного підходу та наявність відповідального персоналу органу місцевого самоврядування;
  • оцінка актуального рівня використання цифрових інструментів в громаді.

“Попередньо було заплановано відбір 8 громад, проте після приймання заявок на конкурсний відбір комісія відмітила високий рівень вмотивованості громад та прагнення цифрового розвитку, тому було прийняте рішення долучити всі 16 громад до проєкту. Розуміємо, що в цих умовах ми повинні надати підтримку всім громадам у яких є така потреба та висока вмотивованість до розвитку. Ми плануємо залучити експертів, які під час тренінгів з представниками громад сформують дієві програми, відберуть цікаві ідеї проєктів, та допоможуть надалі у пошукові фінансування для реалізації проєктів”, – зазначив керівник проєктного офісу Digital Volyn Петро Гоцалюк.

 Метою проєкту є розширення знань представників місцевої влади щодо цифрової трансформації, а також забезпечити комунікацію між владою, громадами та міжнародними донорами.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота