<

Чутки над БУГом: Порядки на митному пункті “Устилуг”. Скільки коштує місце у черзі на сервісній зоні?

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:38 | 1.04.2016 / Володимир / , , /
Перегляди
44
/ коментарів 25

Черги на митному пункті “Устилуг” відомі багатьом жителям регіону Прибужжя. У деякі дні, ці черги можуть сягати кількох кілометрів, а від водіїв чути нарікання, що прикордонники пускають тільки так званий “лівак”. Отож, журналісти інтернет-видання “БУГ” спробували розібратися у порядках “сервісної зони” Устилузького митного пункту.

Розпочнемо мабуть із початку. Аби не заставляти місто автівками, що прямують на митний пункт, то перед в’їздом до нього була створена сервісна зона. Там же облаштували свій пункт контролю прикордонники і прописують чергу, видають талони до в’їзду на митницю. Запуски роблять по 10-ть машин.

Здавалося б ідея дуже хороша і правильна, якби не кілька мінусів. Як розповів нам інсайдер, насправді там не одна черга, а дві: одна – це де водії по кілька годин чекають своєї черги, а друга – це “лівак”, тобто водії, які або ж не мають бажання чи часу, шукають можливість позачергового проїзду.

Для того, щоб отримати “першочергове право проїзду”, потрібно заплатити прикордонникові за місце у другій черзі. Ціни ж тут коливаються. Як інформує наш інсайдер, все  залежить від того на скільки велика черга. Якщо ж черга незначна, то в межах 200 гривень, при більшій – вартійсть доходить до 500 гривень.

Інсайдер розповів, що прикордонники навіть формують цілі запуски так званого “лєвака”, тобто із 10-ти машин до в’їзду на митний пункт, всі водії проплатили так зване “місце”. Також, тут логічним випливає висновок, що прикордонникам вигідні значні скупчення водіїв у сервісній зоні, адже тоді і ціни вищі і бажаючих проїхати на ту чи іншу зміну на митниці більше.

Повернемося ще до цін. Не секрет, що багато автівок, що перетинають митний пункт, везуть контрабандні цигарки. Цих людей, яких в народі називають “експортери”, прикордонники знають “в обличчя” і для них впринципі не складає проблеми купити місце. Складно, лише для новачків, або ж звичайних людей, котрі з певних причин повинні перетнути державний кордон, так як для них прикордонники не продають місць (мабуть перестраховуються).

Цікавий факт розповів нам інформатор, що для мешканців регіонів, де копають бурштин (Маневицького, Любешівського районів або ж з Рівненщини), ціни на позачерговий проїзд в рази вищі. Отож, виходить, що прикордонники чисто в теорії, знають хто і що перевозить.

На днях, наш інформатор спробував перетнути державний кордон, але простоявши в черзі близько 7-ми годин, черга змістилася лише на 6-ть автомобілів. Повернувшись у місто Володимир-Волинський та зустрівшись із журналістом інтернет-видання “БУГ”, інсайдер звернувся на лінію “Довіри” прикордонної державної служби України.

Диспетчер уважно вислухала розповідь нашого інсайдера, після чого зазначила, що це вже не перше звернення на лінію “Довіри” та скарга на великі черги на митному пункті пропуску “Устилуг”. Зазначила, що наразі вони збирають інформацію та направлятимуть її на опрацювання, а нам порадила звернутися ще до Львівського прикордонного загону. Відшукавши номер рекомендованого прикордонного загону, розповіли і їм про ситуацію на пункті пропуску, на що отримали відповідь, що працюватимуть над цією проблемою.

Отож, поки Львівський прикордонний загін розбиратиметься із порядками у сервісній зоні, станом на 1-ше квітня люди повинні по кілька годин чекати, щоб проїхати на митний пункт, або ж заплатити.

І на останок, один із водіїв розповів, що кілька днів тому у сервісній зоні відбувся незначний конфлікт між одним із водіїв і прикордонником. Суть полягала в наступному – чоловік перевозив інваліда в польську лікарню, а прикордонник не пропустив машину позачергово в наслідок чого була словесна перепалка і шарпанина. Невже на сервісній зоні діє лише закон грошей?

Це – інсайдерська інформація. Ви маєте резонансну інформацію з сфери політики, бізнесу, діяльності правоохоронних органів? Хочете, аби очевидне для Вас перестало бути таємницею за сімома замками? БУГ допоможе! Пишіть нам: bugorgua@gmail.com
Ми відкриті до спілкування. Гарантуємо конфіденційність, чесність та толерантність.
Західна Волинь заслуговує на значно більше правди!




коментарів: 25
  1. Якраз з ціною цілковита правда,розказували,що післявчора було 300 грн.,а сьогодні вже 400 грн.платили!

  2. Чому ніхто не піднімає болюче питання про сміття, яке застилає територію сервісної зони??? Чи волиняни уже звикли до засмічених краєвидів??? Це ж наше обличчя!!!

  3. То який вихід тоді потрібно перекривати дорогу бо пои іншому не розуміють митники.

  4. Я би всім контрабандистам при першому виявленні контрабанди давав пожиттєво депортацію.

    • от яке ж ти розумне, а может у кого -то это единственный зароботок , подумал об этом??

  5. Точно. Ато всі нормальні розвивають державу і платять податки, а сігаретники тупо ні фіга хорошого для держави не роблять. Нащо нам в державі дармоїди

    • Сигаретники платять акциз з сигарет і привозять валюту в державу для держави це дуже вигідно,,,,,

      • не всі цигарки акцизні! може розповісти вам про підпільних штамповщиків? де є підвали по виготовлення вже незаконних цигарок навіть в Україні! і правильно – податку вони не платять!
        Хочу погодитися лише з тим, що гроші їдуть в Україну і вкладаються в нашу економіку, хоча в основному купляю їжу і одяг 9і це прикрокро). Що ж поробиш, людей довели до бомжового стану!

        • Ціна акциза з одніє пачки мінімум 7 грн іде в бюджет країни , порахуй хто дармоїд і як ти розвиваїш державу,,а нарахунок безакцизних сигарет це проблеми служби безпеки україни а нетих хто їх перевозить,більшість сигарет акцизні

  6. Я ,візьму на прикладі одне місто Нововолинськ,завод СТО-розграбленний і повністью знищений,шахти які іще хоть трохи працювали закриваються,по остальних підприємствах мізерна зарплата,людям з міста дівайся куди хочеш,щоб прокормити сімю,родину! І вам іще хочеться комусь щоворити про контробанду цигарок?Люди виживають як можуть! Ви запусть заводи ,фабрики,зробіть робочі місця,дайте достойну зарплатню,а потім борітся з контробандою на митниці!

    • Тіло якби народ в нашому регіоні не страждав контрабандою і старався працювати булиб відкриті заводи. а то 90% ледарі або лигарі та наркомани і нема на кому тримати ті заводи і робочі місця.

  7. Які ж ви розумні це не від людей залежить що не працюють заводи а від влади,а зараз хто як може так і виживає,хто зараз піде працювати за 1700в кращому випадку якщо квартплата зимою становить 1100-1300 а ще поїсти одягнутись…Ана рахунок в’їзду на брамі такої ціни ще нечула що 500,ви подивідься журналісти “Бугу”що робиться на Ягодині які ціни от там потрібно платити всім навіть деколи паспортисту коли більше людей в транспорті оце люди заробляють і черги по чотири ряди стоять ось там таки деруть.Але я непроти якби працювали нормально по черзі і без винятку пускали машини то звичайно це було б круто!!!

  8. Цілком згідний зі статтею, тільки стояти в черзі лише щоб заїхати в митницю потрібно по 10-15 год. При тому що в самій митниці та сама кількість машин це десь 100-150 виїжджає за 3-4год. Переважно з сервісної зони за зміну запускають 100-200 автівок при тому що з митниці виїжджає 500-600. Кожне авто платить яке їде ліваком по 100-300 грн. І так корупційні збори за зміну (12год) становлять приблизно 300авто по 200 грн. це 60 тис. грн., за добу понад 100 тис. грн., за місяць масштаб корупції сягає понад 3 млн. грн., які осідають в кишенях прикордонників, їх начальників і так далі… Причому і гаряча лінія і власна безпека на все це закриває очі. Хоча щоб навести порядок потрібно поставити лише дві камери онлайн: 1 на сервісній зоні, 2 на воротах на вїзді в митницю зразу буде видно весь лівак. Чому цього не роблять і нікого не звільняють я думаю всім ясно, бо “замазані” в цьому до самого верху.

  9. Ціна зараз щоб вїхати в клетку 300-500 грн!!!! А ще дай нашим паспортистам(було по 10 грн з людини зараз вже 20хочуть)Їдиш до дому з таксами,так і там дай по 10грн зв таксу!!!Такшо ціни цілкрм реальні!!!!

  10. Скільки “возмущєній” і “недовольства”!!! Ай-ай-ай!!!! Усіх прикордонників в АТО!!! Триндець! А може контрабандюг в АТО??? І деяких горе-депутатів і їх мам-тат, які отут за це виступають, а самі возять сигарети аж гай шумить?!Нема роботи! Як жити??? Блін нема слів просто! Прикордонники беруть хабарі? А тут прям їздять на шопінг! ПОрушуєте закон у першу чергу ви – КОНТРАБАНДИСТИ! Чогось не один мордоворот, який там стоїть сутками, а тут слиною захлинається і відправляє в АТО, сам туди не йде! 8 тисяч платять солдату. Видать мало. Та й під кулями в окопах стояти не охота. А тут “чесно” заробляє гроші і ше возмущається. 3 роки мені вистачило послужити на кордоні з Росією в Криму. На переправі ЖОДЕН з торбешників не платив, бо він законно перетинав кордон. Протягом півгодини відпускалось біля сотні, а той більше пасажирів парому. Одночасно і автомобілі. А тут істерика! Не возіть контрабанду – не буде черг. Не платіть, а стійте в черзі – буде законно.

  11. Жанна Білоцька молодець. Навчились ледацюгувати і прикриваються державою. Так ви кончані контрабандисти і не розвиваєте державу. Шо мордовороти то точно. Ще регреси собі по купляють і вже щасливі. В селі корову ніхто тримати не хоче. Бо шо він дурний. Він провезе 2 блоки цигарок( бо тіпа за два блоки поляки нічого не зроблять) і думає що він молодець, а то все держава погана.

  12. Читаю коментаріів мене не має слів…… прям всі такі ледарі, бандити та наркомани. на скільки мені відомо більша половина тих “ледарів”, крім того, що займаються контрабандою, щей працюють. а після роботи, замість того щоб відпочити, мусять їхати “ледарювати” і “перевозити контрабанду”, бо в нашій державі прожити на одну зарплату НЕМОЖЛИВО!!!!!! І ви всі це чудово розумієте. Як прожити на зарплату 1800 коли за квартиру ти маєш віддати 900? а продукти,а скільки йде на школи і садочки, а в кого діти навчаються в ВНЗ? Не має для кого відбудовувати заводи, фабрики і т.д? Як не має для кого, та половина цих “ледарів” мають вищу освіту і не одну!!!!!! дайте їм нормальну зарплату, та ніхто і не рипнеться в ту польшу. А взяти пенсіонерів! Теж “ледарі” “наркомани” і “алкаші”? виходить що так.Люди треба бути добрішими один до одного. Чи ви думаєте що ці поїздки- це так собі, поїхав мільйон заробив, і щасливий додому приїхав? і не потрібно прикриватися АТО, взяли моду, чуть шо, відразу в АТО. А ви чого не там? Тільки тут можете сидіти і ядом прискати? Беззовісні люди виживають як можуть, а ви тут такі розумні не їздіть, дома сидить, от ви ї не їздіть, ідіть працьйте і радійте, що ваша зарплата вас влаштовує. А інших людей ображати не треба!!!!!!!!!

  13. А як справи для авто з Німеччини? Теж треба такі черги стояти?
    І яка є альтернатива? Автобус, потяг?
    Чи треба платити?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця