<

В Україні ціна на електроенергію залишиться на рівні 1,68 грн до кінця червня

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:45 | 28.04.2021 / Новини / , /
Перегляди
52
/ Коментарі відсутні

Кабінет Міністрів вирішив залишити до 300го червня ціну на електроенергію для населення на рівні 1 грн 68 копійок за кіловат/годину.

Таке рішення уряд ухвалив 28-го квітня, повідомляє прем’єр-міністр Денис Шмигаль у телеграмі.

Крім того, державні компанії «Енергоатом» та «Укргідроенерго» будуть продавати електроенергію напряму постачальникам універсальних послуг за двосторонніми договорами, без посередництва державного підприємства «Гарантований покупець».

Нагадаємо, з першим днем нового року в Україні перестав працювати пільговий тариф на електроенергію. Відтоді вартість розраховується за єдиною ціною — 1,68 гривні за кВт/год.

У Міністерстві енергетики заявили, що продовжили термін дії положення про ПСО, за яким і зберігається єдиний тариф 1,68 гривні за кВт/год. Без нього ціна на електроенергію зросла б у 2 рази — до 3,30 гривні за кВт/год.

Попри це, зростання тарифу все-таки відбулося, бо уряд скасував пільговий тариф за перші 100 кВт/год, який складав 90 копійок. Тобто якщо раніше ви сплачували за перші 100 кВт/год за тарифом 90 копійок (загалом виходило 90 гривень), то з 1 січня за ці 100 кВт/год доведеться платити за єдиним тарифом — 168 гривень.

Нагадаємо, що постачальники газу в Україні озвучили річний тариф. Він становитиме приблизно 8 грн за кубометр.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця