<

Україна на три дні від’єднається від енергосистем Росії та Білорусі

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:33 | 17.02.2022 / Новини / /
Перегляди
649
/ коментарі 3

На 24-26 лютого запланували перший етап випробування енергосистеми України в ізольованому від енергосистем РФ, Білорусі і мережі ENTSO-E режимі у рамках підготовки до синхронізації з європейською ENTSO-E.

Наголошується, що до цього часу ОЕС України буде об’єднана з «островом Бурштинської ТЕС», дві частини енергосистеми України працюватимуть синхронно, повідомляє Укренерго.

Мета випробувань – продемонструвати здатність енергосистеми підтримувати необхідну частоту 50 Гц у різних режимах роботи. Тестування передбачають почергове проведення відключення генерації та навантаження.

Випробування в ізольованому режимі і майбутня синхронізація енергосистеми України з енергосистемою континентальної Європи будуть проводити у єдиному блоці регулювання з енергосистемою Молдови.

Результати тестувань будуть основою для ухвалення рішення ENTSO-E про перехід на паралельну роботу з українською та молдавською енергосистемами.

Повідомляється, що вранці 23-го лютого почнуть операції з тимчасового від’єднання «острова Бурштинської ТЕС» від енергосистеми ENTSO-E і приєднання його до ОЕС України. Після завершення операції виконуватимуть операції з тимчасового від’єднання ОЕС України від енергосистем Росії та Білорусі.

Повернення енергосистеми України на паралельну роботу із зазначеними енергосистемами заплановано на 27-ме лютого.




коментарів: 3

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер