<

У Польщі демонтували чотири пам’ятники червоноармійцям

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:19 | 28.10.2022 / Новини / , , , /
Перегляди
182
/ коментарі 2

В Польщі демонтували чотири рядянські пам’ятники. Декомунізацію пам’яток провели в рамках заборони пропагування комунізму у публічному просторі.

Президент Інституту національної пам’яті Кароль Навроцький зазначив, що Польща є вільною і незалежною країною. Це не російська колонія, не частина російської імперської системи, як це було за часів комунізму. Про це пише 24 канал.

Вперше в історії Польщі одночасно демонтували чотири пам’ятники, присвячені Червоній армії, у чотирьох містах: Глубчице та Бичина (Опольське воєводство), Боболіце (Західнопоморське воєводство) та біля Сташува (Свєнтокшиське воєводство).

Навроцький додав, що пам’ятники є символом брехні, тому що радянська влада не принесла нікому свободи в 1945 році. Вона принесла ще одне поневолення, завоювала Польщу і ставилася до неї, як до своєї здобичі.

“Визволення не могли нести ті, хто сам свободи не мав”,
– наголосив президент Інституту національної пам’яті.

Довідково:

Пам’ятник “Вдячності Червоної Армії” в Глубчицях встановлено в 1945 році в міському парку. Він вшанував пам’ять червоноармійців, полеглих у Глубчицькому повіті. Унизу постаменту знаходився табличка з написом: “Честь і слава воїнам Радянської Армії, полеглим за визволення Глубчицької землі – Глубчиці”.




коментарів: 2

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця