<

У національному роумінгу можна буде користуватись інтернетом

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:02 | 14.03.2022 / Новини / /
Перегляди
112
/ Коментарі відсутні

Абоненти українських мобільних операторів зможуть користуватися інтернетом при підключенні до національного роумінгу.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України у телеграмі.

Зазначається, що національний роумінг дозволяє при зникненні зв’язку одного оператора підключатися до мережі іншого. Тепер абоненти можуть користуватися не лише голосовими дзвінками й SMS, а й мобільним 2G/3G інтернетом на швидкості до 512 кбіт/с, щоб обмінюватися повідомленнями в месенджерах або шукати інформацію в інтернеті.

Тарифікація послуг у національному роумінгу зберігається відповідно до тарифного плану оператора, послугами якого користується абонент.

Для абонентів lifecell національний роумінг працює автоматично. Якщо підключення до мережі іншого оператора не відбувається – необхідно здійснити ручні налаштування. Абоненти Київстар та Vodafone можуть скористатись цією опцією, здійснивши ручні налаштування на смартфоні.

Як повідомляє пресслужба Міністерства цифрової трансформації України у Телеграмі, національним роумінгом можуть користуватися абоненти всіх вітчизняних мобільних операторів

Для того, щоб підключитися до мережі іншого оператора, потрібно:

  • відключити автовибір мережі на Android: Налаштування — Мобільна мережа (чи Підключення) — Оператор або на iOS: Параметри — Стільникові дані — Вибір мережі;
  • знайти й вибрати доступну мережу: Vodafone UA, UA-KYIVSTAR чи LIFECELL;
  • якщо зареєструватися не вдалося, спробувати ще раз або вибрати іншу мережу;
  • перевірити можливість вихідного дзвінка, SMS.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер