<

У Мінкульті розповіли, коли демонтують радянський герб зі щита «Батьківщини-матері» у Києві

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:37 | 13.08.2022 / Новини / , /
Перегляди
142
/ Коментарі відсутні

Цьогоріч влада розроблятиме план демонтажу гербу СРСР на щиті монумента «Батьківщина-мати» у Києві та проводитиме підготовку до технічних робіт. Повністю його збираються замінити у 2023 році.

Про це розповів міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко в ефірі телемарафону, передає УНІАН.

«Будемо знімати серп і молот, будемо обережно переносити пам’ятки радянським «видатним» діячам, але робитимемо це відповідно до закону. Ми все ж таки європейська держава», – сказав Ткаченко.

Міністр зазначив, що до кінця 2022 року планують залучити провідні українські інститути для визначення найкращого методу демонтажу радянського герба.

Окрім цього, наразі є законодавче протиріччя між вшануванням пам’яток Другої світової війни та боротьбою з радянськими символами.

У Мінкульті також анонсували конкурс на проєкт українського герба, який мають розмістити на щиті замість серпа і молота.

«Думаю, до кінця цього року зможемо провести технічні і проєктні роботи , на це в нас вистачить ресурсів. А сам демонтаж розпочнемо наступного року, тоді ж, як і конкурс на проєкт тризуба, який ми збираємось там розмістити», – каже Ткаченко.

Він також нагадав, що під час голосування у додатку «Дія» 85% з 800 тисяч людей висловились за те, щоб прибрати радянський герб зі щита «Батьківщини-матері» та замінити його на тризуб.

Ткаченко вважає це доказом того, що у свідомості українців сприйняття монумента змінилося порівняно з радянським часом.

«Це наша «Батьківщина-мати», яка дивиться на схід і захищає цю країну», – сказав він.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця