<

У Мінцифри заявили, що поки неможливо вручати повістки через месенджер

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:18 | 3.04.2023 / Новини / /
Перегляди
70
/ Коментарі відсутні

Найближчим часом українцям не вручатимуть повістки через месенджер. Наразі немає технічної можливості.

Про це розповів міністр Михайло Федоров в інтерв’ю Ліга, пише Громадське.

“Це неможливо зробити, поки немає якісного реєстру військовозобов’язаних, а до ідентифікатора реєстру не прив’язаний верифікований номер телефону. А у нас немає верифікації номера телефону та особи в державі”, — сказав Федоров.

Він наголосив, що лише технічно неможливо зробити розсилки повісток у месенджерах у цьому році. А крім технічної сторони, необхідні зміни у законодавстві.

Представник президента у парламенті Федір Веніславський в ефірі телемарафону 29-го березня розповів, що у комітеті з питань нацбезпеки “та парламенті загалом” розглядають удосконалення законодавчих підстав для того, щоб ТЦК могли “більш системно і менш конфліктно” вручати повістки за допомогою месенджерів.

“Наприклад, для порівняння, у кримінально-процесуальному та цивільно-процесуальних кодексах вже тривалий час є можливість повідомлення про час судового засідання через різноманітні месенджери в телефоні. Чому так само не екстраполювати цю ситуацію на військовозобов’язаних?” — сказав він.

Парламентар додав, що база телефонних номерів всіх військовозобов’язаних до війни “точно була практично повністю сформована”, і “ми зараз можемо щонайменше повідомити, що такому-то громадянину належить прибути до територіального центру”.

На запитання ведучих, чи буде повідомлення у месенджері прирівнюватись до паперової повістки, народний депутат зазначив, що у Раді розглядають можливість “усунути ті бюрократичні процедури та змусити військовозобов’язаних все-таки, щоб вони встали на військовий облік, як цього вимагає Конституція і закони України”.

Також він додав, що “за аналогією із судом, технічні можливості переконатися, що адресат отримав, йому доставили в месенджер, є”.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця