<

У Києві проходить акція протесту представників малого бізнесу: поліція застосувала силу до журналіста, що висвітлював подію

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:46 | 29.04.2020 / Новини / /
Перегляди
2
/ Коментарі відсутні

Під будівлею Кабінету міністрів України у Києві 29-го квітня о 9:00 розпочалась акція протесту малих підприємців з вимогою послабити карантинні заходи. Під час трансляції протесту поліцейські Застосували силу до журналіста Громадського Богдана Кутєпова та зламали обладнання.

Під будівлею Кабміну перебувало декілька сотень протестувальників, – повідомляє Укрінформ.

За словами організаторів, підприємці вимагають від уряду дозволити роботу малому та мікробізнесу з дотриманням санітарних вимог.

Також мітингувальники вимагають забезпечення рівних вимог до роботи під час карантину для всіх: для відомих торговельних мереж, ресторанів і т.д.

Протестувальники на авто перекривали рух по вулиці Грушевського, але згодом учасники мітингу забрали свої авто і звільнили вулицю для проїзду.

Біля Кабміну чергує декілька нарядів Національної гвардії, а також Поліція діалогу.

Тим часом у журналіста Громадського Богдана Кутєпова, який вів прямий етер під Кабінетом міністрів, стався конфлікт із правоохоронцями, які, за словами видання, побили його та зламали техніку. Усе це через те, що він «стояв на зеленій зоні», – пише Громадське.

Так, зранку 29-го квітня журналіст разом зі співведучим Нікітою Мекензіним стрімив акцію протесту підприємців під Кабміном.

Видання зазначає. що медійники вели трансляцію з пагорба в парку напроти Кабміну. До них підійшли кілька поліцейських ТОР і сказали залишити цю територію. Кутєпов пояснив, що має «службову необхідність» знімати з того місця, де найкраще видно протест. Натомість правоохоронці назвали його «клоуном».

Він також запитував працівників поліції, чому вони повинні відійти з цього місця, на що поліцейські сказали «або забираєш (камеру — ред.), або я зламаю». З цими словами на журналістів напали й виштовхнули з газону. Усе це відбувалося у прямому етері.

Після цього правоохоронці обурилися тим, що журналіст продовжував знімати, погрожуючи зламати йому камеру. І з цими словами зламали стабілізатор.

Прямий етер довелось перервати. Журналісти викликали поліцію і написали заяву про вчинення злочину, а також звернулись до медиків.

У поліції заявляють, що встановлюють обставини інциденту за участю журналіста.

Аби з’ясувати всі обставини інциденту, на місце події прибула слідчо-оперативна група Печерського управління поліції.

Проводиться перевірка, матеріали якої будуть передані до Державного бюро розслідувань для прийняття процесуального рішення. 




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер