<

У громад Прибужжя можуть згодом з’явитися партнери в Литві

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:15 | 13.08.2022 / Новини / /
Перегляди
142
/ Коментарі відсутні

В декількох громадах регіону Прибужжя, як і в міста Володимира раніше, можуть з’явитися міста-партнери в Литві, а ще йдуть перемовини про реабілітацію за кордоном поранених військових 14 бригади і 39 ЗРП.

Про це стало відомо з інтерв’ю з народним депутатом Ігорем Гузем у студії БУГу.

Нагадаємо, раніше у Володимирі було створено Центр україно-литовського партнерства з метою налаштувати відносини і партнерство між регіонами країн та більш предметно говорити про допомогу для військових місцевих з’єднань.

«З приводу цього центру і взагалі співпраці з литовцями, то вона полягала в дуже багатьох факторах», – розповів депутат.

Як він зазначив, в перші місяці вторгнення він, як співголова парламентської групи дружби з Литвою, організував поїздки з литовськими колегами у прифронтові міста Миколаїв, Дніпро, Одесу,  на кордон з Білоруссю для того, щоб показати реальну картину і попросити ґрунтовну допомогу.

«Є багато інших проєктів, наприклад місто Володимир у зв’язку з цією співпрацею отримав нового партнера – місто Расейняй. Я нещодавно зустрівся з чотирма керівниками територіальних громад і зараз кожній з них теж підшуковуємо  партнера, який зможе допомагати і впроваджувати спільні проекти в різних галузях».

Також Гузь відзначив, що у Володимирі очікують в кінці серпня – на початку вересня на приїзд Посла Республіки Литва.  

«Напрямів і форматів співпраці з литовцями достатньо і будемо й далі працювати з користю для нашого регіону».

До слова, депутат зазначив, що було обговорено під час однієї з зустрічей питання лікування і реабілітація військових місцевих військових з’єднань в Литві.

«Зараз ми пробуємо зробити так, щоб наші хлопці з 14 бригади, з 39 зенітно-ракетного полку мали можливість пройти реабілітацію. Наприклад, після поранення, чи навіть отримали психологічну підтримку там».




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця