<

У Болгарії ялинку, яку подарувала Росія, прикрасили жовто-блакитними корабликами та згодом поліція зірвала акцію

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:43 | 24.12.2018 / Новини / /
Перегляди
1
/ коментарі 2

У Софії 23 грудня активісти прикрасили новорічну ялинку, подаровану болгарській столиці урядом Москви, символічними корабликами з вимогою звільнити полонених українських моряків. Проте на місце викликали поліцію, яка ідентифікувала всіх учасників і заходилася зривати з ялинки листівки, кораблики та прапорці.

“Болгари й українці зібралися сьогодні о 15:00 біля собору Святої Неділі, перед скандальною новорічною ялинкою, яку посол Росії Анатолій Макаров подарував мешканцям Софії кілька днів тому від імені уряду в Москві. Їхня акція – протест проти агресивної російської політики. Громадяни вимагали свободи для українських моряків, заарештованих у Керченській протоці. Невдоволені політикою Кремля махали українським прапором і плакатами з вимогою зупинити російську агресію”, – повідомляє Укрінформ, посилаючись на іноземні видання.

«Організаторами виступили болгарські громадяни, яких обурив факт, що ялинка, подарунок від Москви, встановлена перед знаковою церквою Болгарії – храмом Святої Неділі. До акції долучилися представники української громади, діаспори», – розповіли в організації.

Активісти приносили до ялинки жовті та сині кораблики. На багатьох із них були написані імена полонених у результаті російського акту агресії проти України у районі Керченської протоки українських військових моряків.

Як відомо, Україна і світове співтовариство визнали військовополоненими захоплених моряків, але влада РФ хоче судити їх як простих громадян, які нібито порушили російський кордон.

Згодом на місце події викликали поліцію – у цьому підозрюють російського громадянина. Правоохоронці ідентифікували усіх учасників протесту та зірвали з ялинки кораблики та листівки активістів.

Відповідне відео на своїй сторінці у Facebook розмістила одна з учасниць пікету Марта Георгева.

https://www.facebook.com/marta.georgieva.1/videos/10155689705401143/

Інші відео з місця події також розміщено на сторінці болгарського видання та на сторінці у соцмережі активіста Асена Генова, повідомляє Укрінформ.

У публікації також наголошується на знаковості того, що російська ялинка встановлена перед храмом, який “близько ста років тому був підірваний комуністичними терористами за наказом радянських більшовиків”.

Учасники акції тепер очікують повістки до поліції, яку викликав, імовірно, російський громадянин.




коментарів: 2
  1. ну шо, треба готуватися до капітуляції путіна, тепер нікуди не дінеться…приємно…

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер