<

Територія Республіки Білорусь є тимчасово окупованою російською федерацією, а режим Лукашенка – нелегітимним, – Гузь

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:16 | 20.10.2022 / Новини / , /
Перегляди
350
/ коментарі 2

Фактична окупація розпочата у далекому 1995 році після знищення символіки білоруської державності. Відкрита демонстрація окупаційного режиму пройшла 24-го лютого 2022 року, коли відбулося російське вторгнення в Україну в тому числі з території Білорусі.

Про це йдеться на фейсбук-сторінці нардепа Ігоря Гузя.

Росія планувала військове вторгнення та захоплення території Білорусі і про це свідчать документи отримані військовою розвідкою України. Після фальсифікацій президентських виборів у Білорусі у росії розробили план вторгнення та придушення народних протестів.

Тепер росія контролює територію Білорусі і безпосередньо використовує для вирішення завдань у військовій сфері – що є абсолютною ознакою окупації.

Тому Ігор Гузь став співініціатором відповідного проєкту заяви Верховної Ради України про визнання Білорусі окупованою державою.

“Ми констатуємо, що Республіка Білорусь є тимчасово окупованою територією, російська федерація – країною-окупантом, а режим Лукашенка – нелегітимним урядом.

Закликаємо наших союзників щодо демократичного руху підтримати цю позицію, а закордонних партнерів – дати відповідну міжнародно-правову оцінку ситуації, що склалася.

Прийняття такої Постанови парламентом створить юридичне підґрунтя для звернення до міжнародного співтовариства з метою позбавлення уряду Лукашенка міжнародної правосуб’єктності, зупинення участі Білорусі в міжнародних організаціях (ООН, МВФ та ін.), дасть можливість синхронізувати санкції щодо росії та Білорусі як окупованої території, та усунути можливості обходу росією санкцій через Білорусь та використання цієї країни як офшорної зони.




коментарів: 2
  1. Звісно. А ще Варшава – столиця Польщі. Альберто Фернандес – президент Аргентини. Ну і Вірджинія у складі Сполучених Штатів…
    А , ну і путін – уйло росії.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер