<

У Білорусі повістки приходитимуть СМС-повідомленнями

20:28 | 6.04.2024 / Новини / /
Перегляди
109
/ 1 коментар

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко підписав закон про СМС-повістки.

Про це повідомляється на державному правовому порталі, пише Бабель.

Новий закон дозволяє військовим комісаріатам сповіщати чоловіків про явку у військкомат чи призов на військову службу через СМС. Оператори звʼязку тепер зобовʼязані надавати номери громадян, що перебувають на військовому обліку, на запит військкоматів протягом тижня.

СМС-повістки будуть надсилатися в разі мобілізації, а також на заходи з мобілізаційної підготовки. Факту надсилання СМС буде достатньо, щоб повідомлення юридично вважалося доставленим адресату.

Щодо паперових повісток, то тепер їх вручатимуть не тільки працівники військкоматів. Це зможуть робити посадові особи організацій, яких визначить місцева влада. Повістки можуть вручати не лише за місцем проживання, а й за місцем роботи чи перебування.

Максимальне покарання за ухилення від призову тепер три роки позбавлення волі замість двох років. Неявка на призовні заходи без поважної причини – це штраф. Максимальний штраф за порушення щодо військового обліку збільшили з 3 до 25 базових величин. Базова величина становить 40 білоруських рублів (500 грн).




один коментар
  1. Чому ви дивуєтесь? Ще трохи і українцям наші ухілянти з ВР так само вигадають, перейнявши досвід у пн-сх сусідів)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Квітня, Понеділок