<

Ситуація в зоні АТО: терористи здійснили 28 обстрілів позицій наших військових

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:10 | 18.01.2015 / Новини / /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Ситуація в зоні АТО залишається напруженою. Розпочинаючи з 18 години, терористи здійснили 28 обстрілів позицій наших військових.

Під вогонь з РСЗВ БМ-21 «Град» потрапили Кримське, Щастя, Трьохізбенка, Тоненьке, Піски та Опитне. Окремі населені пункти було обстріляно по декілька разів – повідомляють у прес-центрі АТО

З артилерії та мінометів бандити обстрілювали Піски, Щастя, Миколаївку та двічі Мар’їнку. З першої до п’ятої години ночі міни 3 рази падали на наші позиції в районі Опитного. Під вогонь артилерії потрапила метеовежа у Донецькому аеропорту.

Пізно ввечері, поблизу Мар’їнки та Майорська відбулися бойові зіткнення з бандитами. Терористи рухалися з боку Олександрівки та Горлівки відповідно. За потужної вогневої підтримки наші захисники змусили противника відступати.

В Донецькому аеропорту українськими військовими проводились активні дії, направлені на подавлення вогневих засобів противника, що вели вогонь по захисникам аеропорту, та встановлення контролю над територією летовища. Проведено евакуацію поранених. Всі поранені доставлені у медичні заклади. На даний час в аеропорту відносне затишшя, ситуація контролюється нашими військовими. Інформація, щодо просування наших військ в глибину Донецька не відповідає дійсності.

В цілому ж, за добу, бандформування здійснили 69 обстрілів позицій сил АТО. В районі Маріуполя ніч пройшла спокійно. Польотів безпілотних літальних апаратів не зафіксовано.

Українські військові о 6:00 отримали наказ відкрити вогонь у секторі “Б”, повідомив радник Порошенка.

Радник Президента України Юрій Бірюков заявляє, що сьогодні вранці українські військові отримали наказ відкрити вогонь по позиціях незаконних збройних формувань у секторі “Б” – пише Кореспондент

“Доброго ранку, країно. 08.01, вже можна сказати про те, що дві години тому все угруповання наших військ у секторі “Б” отримало наказ і відкрило масований вогонь по відомих позиціях сепарів”, – написав він на своїй сторінці у Facebook.

Сектором Б в АТО вважається територія на захід від Донецька.

“Ми дотримувалися перемир’я, так? Ми показували, що зацікавлені у спокійному врегулюванні, так? Ну так от, сьогодні ми покажемо наскільки ми вміємо бити по зубах”, – зазначив Бірюков.

Він також повідомив, що ніч у донецькому аеропорту пройшла спокійно, триває евакуація поранених військових.

“Ніч пройшла відносно спокійно, хоча і не спали майже. Вночі вдалося вивезти 20 поранених і двох загиблих. Щодо поранених вивезли практично всіх, зараз триває операція з евакуації. Зайняті вчора позиції в околицях ДАП так і утримуються нами”, – наголосив радник Президента.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

1 Травня, Середа