<

Сильні зливи, шквали та град прогнозують в Україні найближчим часом

Цей запис опубліковано більш як рік тому
08:35 | 5.05.2020 / Новини / , , , /
Перегляди
9
/ Коментарі відсутні

Сильні зливи, шквали та град по всій Україні прогнозують у найближчі три дні. Штормове попередження 4-го квітня оголосили на Прикарпатті. Синоптики застерігають – через сильні зливи значно підніметься рівень води у басейні річки Прут.

Сонце і спека зранку, а вже по обіді зливи і град – три дні поспіль очікуємо сюрпризів від погоди. У Гідрометцентрі і зливи і град прогнозують короткочасні та сильні, – передає ТСН.

Село Заріччя – за 20 хвилин приватні хати у воді. Так напередодні виглядала Житомирщина – вкриті градом подвір’я та затоплені вулиці. У Видиборі шматки криги побили городину, а рясний дощ затопив хати та присадибні ділянки. В іншому селі – Ружині – злива, яка тривала 20 хвилин, затопила городи. Селяни побоюються, що усе доведеться пересаджувати. Дощить там і досі.

У Чернівцях дощ надвечір за півгодини заблокував вулиці, а буревій повалив десятки дерев. Біля залізничного вокзалу  рівень води сягав майже метра – автівки просто пропливали вулицями. Від шаленого вітру попадали дерева. Одне з них в самому середмісті обірвало дроти та понівечило автівки.  

Потужна злива накрила і Рівне. Ливнівки не впоралися з потоками води, тож подекуди вулиці стали схожими на річки, у яких плавали машини. А велосипедисти, які вирішили подолати водну перепону, не втримувалися на двоколісних та гепалися у воду.

Херсонську веселку зафільмували місцеві. Тут, прогнозують, дощитиме  щонайменше 4 дні поспіль. А на ранкових фото вершини гори Піп Іван Чорногірський – у снігу. Похолодання, окрім дощів й граду, по всій Україні очікують уже від завтра. 

“Температура завтра вночі 7-13 градусів, денна температура – 17-22 градуси. На Півдні та Сході нашої країни до 25. Протягом 5-6 травня зниження денної температури і в західних областях і денної температури, нічна температура на Заході – 3-5 градусів”, – коментує Гідрометцентр.

Близько четвертої у столиці пішов рясний дощ. Подекуди з градом. У соцмережах стали ширитися відео, як авто потопають на  вулицях Києва. Деякі машини затопило наполовину. Дощові каналізації вкотре не впоралися з опадами.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер