<

Суд звільнив обвинувачених у побитті Тетяни Чорновол

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:10 | 7.04.2015 / Новини / , , /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Підозрюваних у побитті журналістки звільнили трохи більше року тому.

Бориспільський суд звільнив з-під варти обвинувачених у побитті журналістки, а нині – народного депутата від партії “Народний фронт” Тетяни Чорновол. Про це повідомляє прес-служба “Народного фронту”.

Зазначається, що Роман Залюбовський і Сергій Котенко були звільнені прямо в залі суду в понеділок, 6 квітня. “За словами адвоката Чорновол, максимальна міра покарання за такі злочини становить п’ять років ув’язнення. Суд призначив Котенкові міру покарання 1 рік, 3 місяці і 10 днів, а щодо його спільника Залюбовського був застосований закон про амністію за 2014 рік. Після цього їх звільнили з-під варти прямо в залі суду”, – йдеться в повідомленні.

Як заявили в партії, суд не взяв до уваги жодних аргументів адвокатів потерпілої про те, що даний злочин замовили представники вищого ешелону попередньої влади. Також суд проігнорував те, що побиття Чорновол було пов’язане з подіями на Майдані і її активною журналістською, громадською та політичною діяльністю, зазначили в “Народному фронті”.

Партія збирається подати апеляцію, щоб домогтися “справедливого покарання для нелюдів”. Також у партії вимагають від Генеральної прокуратури довести розслідування справи про побиття Чорновол до логічного кінця і встановити замовників злочину.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер