<

Хто може замінити депутата-втікача у Володимирській міськраді

17:42 | 17.02.2024 / Володимир / , /
Перегляди
993
/ 1 коментар

Колишній директор комунального підприємства «Володимиртепло» та чинний депутат Володимирської міської ради Сергій Коба подав до міськради заяву про складення повноважень. У минулому році він поїхав у відрядження до Литви і не повернувся. Отримати місце в раді замість нього повинен колишній АТОвець Володимир Атаманчук.

Заява від Сергія Коби надійшла на електронну пошту Володимирської міської ради 12-го лютого, пише Сила правди.

Коба написав заяву про складання повноважень депутата Володимирської міськради

До ради Сергій Коба обирався 2020-го року від партії «Сила і Честь». У міськраді він очолив депутатську фракцію партії та став секретарем постійної комісії з питань соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів.

Заяву про складення повноважень депутат написав не добровільно. Про це розповів його однопартієць, депутат Волинської обласної ради Віктор Галан-Влащук.

«На зборах партії ми вирішили оголосити Сергію Кобі недовіру за його вчинок. Це ми вирішили в суботу (10 лютого), а вже в понеділок він надіслав заяву. Видно, хтось йому сказав. Ми мали оголошувати імперативний мандат Кобі і ще одному любомльському депутату Віталію Дячуку. Він не хоче вступати до фракції. Ці два рішення мали затвердити третього березня», – прокоментував Віктор Галан-Влащук.

Заяву Сергія Коби розглянуть на найближчій сесії, яка відбудеться 29-го лютого. 

«Далі, згідно з процедурою, якщо депутати підтримають, буде надіслано повідомлення до ТВК. Комісія надсилає назад в раду лист про заміщення депутата. Оголошують того, хто наступний в списку», – розповів алгоритм подальших дій секретар Володимирської міської ради Іван Юхимчук.

Як повідомив Віктор Галан-Влащук, замінити зниклого Кобу повинен Володимир Атаманчук. Він колишній боєць АТО, а нині очолює відділ з питань діяльності правоохоронних органів, оборонної і мобілізаційної роботи, цивільного захисту, надзвичайних ситуацій Володимирської міськради.

Щодо комунального підприємства «Володимиртепло», яке Коба очолював з 2017 року, то нині обов’язки директора виконує Сергій Приступа

Нагадаємо, минулого року Сергій Коба разом із заступником володимирського міського голови Ярославом Матвійчуком та директором комунального підприємства «Полігон» Володимиром Собіпаном відбув у кількаденне службове відрядження до Литви. Там чиновники планували переймати досвід використання альтернативних джерел енергії, яка використовується в тепловому господарстві і утилізації відходів. Повернутися в Україну делегація мала 15-го вересня. Однак, Сергій Коба залишився за кордоном. 

«Фактично два дні була робота в Литві. Сергій Анатолійович жалівся на здоров’я. Сказав, що повертається раніше і вже практично в Вільнюсі, в парламенті працювати не буде, повертається в Україну. Потім поінформував, що перебуває в Польщі, в лікарні. В Польщі перебувала з початку повномасштабної війни його сім’я. Потім ми повернулися і він направив заяву на звільнення з роботи», – розповів згодом учасник делегації, заступник володимирського міського голови Ярослав Матвійчук.

15-го вересня Сергій Коба відправив на електронну пошту міського голови Володимира Ігоря Пальонки заяву про звільнення з посади директора КП «Володимиртепло». У заяві йшлося про те, що Коба розриває контракт у зв’язку зі станом здоров’я, адже у поїздці йому стало зле. За повідомленням міського голови, того ж дня Сергій Коба додатково йому зателефонував та підтвердив, що не може більше виконувати свої професійні обов’язки через хворобу. 

Пізніше Ігор Пальонка написав заяву до поліції, у якій повідомив, що депутат не повернувся із закордонного відрядження у визначений термін. Водночас Коба перестав виходити на зв’язок. 

Варто додати, наприкінці 2023 року Сергій Коба подав декларацію після звільнення з КП «Володимиртепло». У ній зазначав, що проживав у Володимирі у будинку площею 224,9 квадрата, який належить його дружині Інні Цейко. Дружині також належали 13 соток землі у Володимирі та житловий будинок на 75,9 квадрата у селі Заріччя. Сам Коба мав у власності 5 соток землі в Устилузі та 3,3 га землі у селі Білин Володимирського району. 

У Сергія Коби була у власності автівка ВАЗ 2006 року випуску, а у його дружини – Mitsubishi Outlander 2020 року вартістю 699 тисяч гривень.Також депутат володів часткою ТОВ «3 К» вартістю 760 тисяч гривень. Основний вид діяльності цього підприємства – виробництво будівельних виробів із пластмас.  

У 2023 році Коба отримав від КП «Володимиртепло» 370,2 тисячі гривень зарплати, а також задекларував одержання 39,7 тисячі гривень доходу від відчуження нерухомого майна. Дружина Інна мала 148,2 тисячі гривень подарунку у негрошовій формі та 662,7 тисячі гривень від продажу нерухомого майна. 

Сергій Коба зберігав 10 тисяч євро, 15 тисяч доларів та 500 тисяч гривень готівкою. Дружина зберігала 15 тисяч євро, 70 тисяч доларів та 660 тисяч гривень – теж у готівці. 




один коментар
  1. цікаво, такі наглі мopди робляться після того як її носій стає депутатом, чи спочатку мopда лиця стає наглою, а тоді вже у депутати?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця