<

Суд відмовився призупинити виселення УПЦ мп із Києво-Печерської лаври

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:49 | 30.03.2023 / Новини / , /
Перегляди
354
/ коментарі 2

Представники УПЦ мп звернулись до Господарського суду, бо не хотіли покидати територію Києво-Печерської Лаври. Однак суд відхилив заяву про забезпечення позову.

Про це повідомив міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко, – передає 24 канал.

Чому проросійські ченці пішли до суду

Річ у тім, що існує юридичне поняття – забезпечення позову. Якщо суд задовольняє клопотання для забезпечення позову, то ухвалюють рішення про так звану “паузу” – аби не вчинялося жодних дій до основного рішення суду.

Якби суд зараз забезпечив позов, то могли б зупинити рішення про виїзд представників УПЦ мп. Однак цього не сталось. Таким чином, поки суд не винесе рішення, проросійські попи однаково не мають перебувати в приміщеннях Лаври.

Розірвання договору – законне

Раніше у Мінкульті наголошували, що УПЦ мп має покинути Лавру, попри позов до суду. Приміщення Лаври належать державі. Відтак одностороннє розірвання договору з орендарями майна не потребує погодження другої сторони. Це законно.

Натомість УПЦ мп вдається до юридичних зловживань та намагається виставити ситуацію так, мовляв, територія заповідника перебуває в їхній власності.

Мінкульт теж може звернутись до суду

Керівниця департаменту культурної спадщини Мінкульту Мар’яна Томин попереджала, якщо представники УПЦ мп й надалі перешкоджатимуть прийому-передачі майна, тоді Мінкульт може звернутись до суду, передає Укрінформ.

З 30 березня на території Нижньої Лаври працюватиме комісія, яка поступово оглядатиме 77 об’єктів, здійснюватиме опис майна та запечатуватиме об’єкти.

Нагадаємо, ПЦУ призначила нового виконувача обов’язків намісника Києво-Печерської лаври

«Почаївська лавра має повернутися в лоно української церкви», – нардеп Ігор Гузь




коментарів: 2
  1. Добрий початок збавитись від цієї войовничої кацапської секти ,але проблем з цими “святошами ” ми ще будемо мати багато,Москва і їхнє фанатичне бидло в Україні ,будуть робити все ,щоб залишити свою церковну агентуру в нашій державі.цей програш для них страшніший за програш на полі бою ,бо тут іде боротьба за душі людей.

    • В кремлі все правильно розрахували -самий кращий шпигун це піп в рясі і його паства.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер