<

Суд не побачив жодної помилки у вироку Януковича

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:19 | 20.03.2019 / Новини / /
Перегляди
1
/ 1 коментар

Оболонський районний суд Києва відмовив адвокатам екс-президента Віктора Януковича у задоволенні їхніх заяв щодо виправлення допущених, на їхню думку, описок у вироку в справі щодо державної зради Януковича.

Про це у коментарі Укрінформу повідомила прес-секретар Оболонського райсуду Інна Свинаренко.

“Суд не вбачає жодних помилок чи будь-яких описок у вироку суду відносно Януковича Віктора Федоровича. Ми наголошуємо на тому, що вирок складено офіційною діловою українською мовою і у відповідності до вимог кримінально-процесуального законодавства. Враховуючи це, у задоволенні заяв захисників щодо виправлення нібито наявних описок було відмовлено”, – сказала Свинаренко.

Як повідомлялося, 24 січня Оболонський райсуд Києва заочно засудив екс-президента Віктора Януковича до 13 років ув’язнення за держзраду та пособництво у веденні агресивної війни. Водночас Януковича визнали невинуватим за обвинуваченням у порушенні територіальної цілісності України.

Суд також постановив стягнути з Януковича на користь держави процесуальні витрати за проведення судових експертиз у сумі 98 561, 20 грн та залишити без зміни накладений в межах провадження арешт на майно.

Згідно з вироком суду, строк відбування покарання Януковичу буде відраховуватися з часу його затримання. Наразі вирок не набрав законної сили, оскільки оскаржений стороною захисту.

Захист Януковича подав апеляційні скарги на вирок екс-президенту у справі щодо держзради.

6 березня у Київському апеляційному суді повідомили, що матеріали справи щодо державної зради Януковича повернуто в Оболонський райсуд столиці для розгляду заяв про виправлення описок і роз’яснення вироку.




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця