<

СБУ проводить безпекові заходи на об’єктах УПЦ МП у трьох областях України

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:32 | 2.12.2022 / Новини / , , /
Перегляди
160
/ Коментарі відсутні

Служба безпеки України прийшла з перевіркою на об’єкти УПЦ МП у Житомирській, Рівненській та Закарпатській областях.

Про це повідомили у пресслужбі СБУ.

Зокрема йдеться про:

  • Свято-Миколаївський чоловічий монастир Хустської єпархії УПЦ (МП) на Закарпатті;
  • Свято-Анастасіївський ставропігійний жіночий монастир (м.Житомир);
  • Скит Свято-Анастасіївського ставропігійного жіночого монастиря (Житомирський район);
  • Скит Іверської ікони Божої Матері Чоповичського Афонського ікони Божої Матері жіночого ставропігійного монастиря (Житомирський район);
  • Рівненсько-Острозьку єпархію, Городоцький жіночий монастир, Свято-Георгіївське подвір’я, Храм всіх Волинських Святих, Свято-Воскресенський храм, Свято-Успенський храм (Рівненська область).

Враховуючи збройну агресію рф, дані заходи проводяться у тому числі для унеможливлення використання релігійних громад в якості осередку “русского міра” та убезпечення населення від провокацій і терористичних актів.

Нагадаємо, 23-го листопада Служба безпеки в ході перевірки різних приміщень УПЦ (МП) знайшла проросійську літературу, готівкові гроші на суму в кілька мільйонів гривень. Також були виявлені «сумнівні» громадяни росії.

25-го листопада Служба безпеки провела контррозвідувальні заходи на території Чернівецько-Буковинської єпархії УПЦ МП та знайшли там методички з Москви, російське громадянство у керівництва та посвідчення окупантів.

25-го та 27-го листопада СБУ проводила безпекові заходи на території Почаївської духовної семінарії та Івано-Франківської єпархії УПЦ МП. Під час обшуків правоохоронці знайшли велику кількість антиукраїнських матеріалів.

30-го листопада СБУ прийшла з перевіркою до Мукачівської єпархії УПЦ МП на Закарпатті. На території монастиря знайшли велику кількість агітаційно-пропагандистських матеріалів. Більшість літератури – авторства російських діячів і видана російськими друкарнями.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця