<

Різдвяний лист Лінкольна продали на аукціоні за 60 тисяч доларів

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:01 | 25.12.2018 / Новини / /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

Лист 16-го президента США Авраама Лінкольна, який він написав напередодні Різдва у 1863 році, продали на аукціоні за 60 тисяч доларів.

Лист американський президент адресував родичам своєї дружини, які були рабовласниками на плантації в Арканзасі. Їм довелося покинути володіння через Громадянську війну. Родина бажала повернутися додому на Різдво і звернулася по допомогу до Лінкольна, який очолював країну в той час, інформує Громадське.

«Моє бажання — аби вони повернулися та знову зайняли свою плантацію, а американські військові не чіпали їх, допоки містер і місіс Крейг визнають себе як мирних порядних громадян Сполучених Штатів», — написав Лінкольн у листі, який мав допомогти родичам його дружини повернутися додому.

Єдиною умовою було, аби Крейги приїхали на плантацію без рабів, що вони і зробили.

Цей лист донині зберігали родичі дружини Лінкольна і продали його на аукціоні покупцю, чиє ім’я не розкривається.

Голова аукціону Raab Collection Натан Рааб сказав, що цей документ був більше, ніж просто історичним. Він ілюстрував політику Лінкольна до нації «не нашкодь нікому», яку він застосував до своєї родини.

Авраам Лінкольн керував країною з 1861 до 1865 року. За його ініціативи у Сполучених Штатах скасували рабство, що дало поштовх до подальшого розвитку країни. Лінкольна вбили 15 квітня 1865 року.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер