<

Протести «жовтих жилетів»: у Бельгії загинув перший активіст

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:12 | 12.01.2019 / Новини / /
Перегляди
0
/ коментарі 2
У Бельгії на одній з автомагістралей під колесами вантажівки загинув учасник акції “жовтих жилетів”.

Ця смерть стала першою у Бельгії під час виступів місцевих “жовтих жилетів”, повідомляє DW.

“Один з учасників акції “жовтих жилетів” у Бельгії загинув на сході країни внаслідок інциденту на автомагістралі. Увечері п’ятниці, 11 січня, вантажівка скоїла наїзд на одного з мітингарів, котрі блокували ділянку дороги. Внаслідок наїзду потерпілий загинув на місці”, – йдеться у повідомленні.

За даними журналістів, водій не побачив учасника акцій протесту й вчасно не загальмував. Нещасний випадок стався поблизу кордону Бельгії з Нідерландами. В блокуванні частини автодороги брали участь від 20 до 30 маніфестантів.

Зазначається, що ця смерть стала першою у Бельгії з початку виступів “жовтих жилетів” у цій країні. Загалом досі акції “жовтих жилетів” у Бельгії проходили значно спокійніше, ніж у сусідній Франції. У Франції з середини листопада зафіксовано вже щонайменше десять смертей, спричинених протестами.Ч

“Жовті жилети” в Бельгії спочатку виходили на вулиці, виступаючи проти підвищення цін на пальне, але згодом вони стали протестувати проти зниження купівельної спроможності населення. Попри здебільшого мирний характер протестів, в Бельгії також не раз траплялися сутички між учасниками виступів та поліцією. Було затримано багато осіб.

Загалом, станом на першу годину дня 12 січня за грінвічським часом по всій країні налічувалося 32 тисячі протестувальників, з них 8 тисяч – у Парижі.

На акціях протесту задіяно 80 тисяч співробітників служб захисту правопорядку.

Нагадаємо, у Франції з 17 листопада проходять акції руху «жовтих жилетів». Активісти виступають проти підвищення цін на паливо, урядової податкової політики в цілому і вимагають відставки президента і прем’єр-міністра.

Уряд Франції пішов на економічні поступки протестувальникам і відтермінував на рік підвищення цін на паливо, а також наклав мораторій на підвищення протягом зими тарифів на газ і електроенергію.




коментарів: 2
  1. а якого милого ціни на паливо підвищують? баригам не вистачає гроші… америкоси продають по 0.8 бакса за літр.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця