<

Погода в липні: українцям прогнозують рекордну спеку

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:11 | 26.06.2021 / Новини / /
Перегляди
2546
/ коментарі 4

Погода в Україні у липні може бути рекордно спекотною. У другому літньому місяці температура може сягнути найвищих значень за останні 30 років.

Про це в коментарі Укрінформу повідомила завідувачка відділом прикладної метеорології і кліматології Українського гідрометеорологічного інституту Віра Балабух.

“Липень в Україні традиційно найспекотніший місяць. Протягом останніх десятиріч відмічається тенденція до підвищення температури повітря. За даними світових прогностичних центрів, липень 2021 року в Україні також може бути досить спекотним, оскільки очікується, що середня за місяць температура повітря може бути на 0,5-1,0 градуса вищою, ніж в останні 30 років”, – сказала вона.

У той же час Балабух додала, що такі дані не свідчать про збереження високої температури протягом усього місяця.

“Можливі короткочасні зниження температури, які разом з вологою приноситимуть атмосферні фронти та циклони. Липень – це традиційно місяць інтенсивних злив, гроз, граду, шквалу. Липень 2021 не буде винятком. Протягом місяця ми також будемо свідками досить інтенсивних конвективних явищ”.




коментарів: 4
  1. Слова “можливі” і “місцями”, роблять прогнози синоптиків, надзвичайно правдивими. Але на те він і прогноз, щоб допускати варіації.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер