<

Павло Лебідь, який раніше служив в Низкиничах, визнав, що у Києво-Печерській лаврі співали пісню про росію

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:34 | 15.11.2022 / Новини / , , /
Перегляди
2001
/ 1 коментар

Намісник Києво-Печерської лаври Павло Лебідь, який був настоятелем Успенського Низкиницького монастиря, визнав, що на одному з молебнів парафіяни співали про «матушку-Русь».

Про це йдеться у відеозверненні Павла, пише Еспресо.

12-го листопада під час богослужіння у Києво-Печерській Лаврі прославляли росію.

За його словами, вказана пісня не є богослужбовим піснеспівом. Він назвав її світською.

“Під час літургії ми молимося до Бога за нашу державу, за наше військо, за нашого президента і поминаємо тільки нашого предстоятеля Блаженнійшого митрополита Онуфрія”, — пояснив намісник Лаври.

Митрополит додав, що отцю Захарію, який допустив піснеспів, заборонили звершувати літургію та молебні. Крім того, незабаром проведуть духовний собор, де визначать покарання для насельника монастиря.

Нагадаємо, Павло не повідомив правоохоронцям про злочини серійного маніяка Анатолія Онопрієнка, який приходив до нього у Нововолинську з «покаянням». Про це він заявляв у інтерв’ю Оксані Марченко в проєкті “Паломниця”.

Також Києво-Печерська лавра та настоятель Павло відомі своєю прихильністю до так званого «руського міру» — вони сповідують цінності Російської православної церкви. 

У 2018 році СБУ проводила обшуки у настоятеля Павла у межах кримінально провадження за розпалювання міжконфесійної ворожнечі.

Як писав раніше історик Юрій Велінець

“…настоятель храму в Низкиничах в 1988–1994 роках отець Павло (Лебідь Петро Дмитрович) збив два великих барельєфи-герби фундатора храму Адама Кисіля, ліквідував бароковий іконостас 17-18 століть, намагався влаштувати підпал вхідної дерев’яної дзвіниці. Тепер він настоятель Києво-Печерської лаври та вже увійшов в історію, як приклад корупції в УПЦ МП. Він був депутатом Партії регіонів, є прихильником «необхідної єдності» України із росією та не засуджує агресивні дії росії.”

Читайте також:

У Києво-Печерській лаврі напали на журналістів через питання про війну до настоятеля Павла Лебідь, який служив в Низкиничах.

Настоятеля Києво-Печерської лаври Павла зловили на контрабанді.




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер