<

Обов’язкова перереєстрація авто в ЄС: в якій країні українцям загрожують штрафи

Цей запис опубліковано більш як рік тому
21:42 | 19.03.2023 / Новини / /
Перегляди
297
/ Коментарі відсутні

Серед європейських країн є одна, де перереєстрація авто для українців після закінчення одного року перебування в країні є обов’язковою. Йдеться про Німеччину.

Про це розповідає “Апостроф“.

У чаті одній із груп біженців повідомляють, що українцям у Німеччині надходить офіційний лист про необхідність отримати місцеву реєстрацію авто після закінчення одного року перебування в країні з дати в’їзду. Також у чаті уточнюють, що це норма відповідного німецького закону. Якщо її порушити, то за це передбачена адміністративна відповідальність, тобто штраф.

В одній із груп українських біженців у Facebook наголосили, що у рамках Шенгенської зони встановити час перетину кордону з Німеччиною майже неможливо, тому відлік триває з часу реєстрації у Німеччині не машини, а його власника. Це відстрочує перереєстрацію на кілька тижнів.

Водночас німці враховують час перебування в країні саме автовласника, тобто з моменту першої реєстрації українських біженців. Наприклад, сім’я в’їхала до Європи одразу після 24 лютого 2022 року автобусом чи потягом, дісталася Німеччини, де й залишились. Через декілька місяців хтось із членів родини з’їздив до України та забрав із собою авто. Але можна заздалегідь поінформувати про фактичний час ввезення машини.

Ще один сценарій – сім’я в’їхала до Німеччини автівкою, але згодом повернула її в Україну, не повідомивши про це німецьку владу. Результат буде аналогічним. Тому треба попереджати владу про переміщення свого авто.

Водночас деякі біженці у відповідних групах у соцмережах зазначають, що ця норма не розповсюджується на українців, які виїхали під час повномасштабного вторгнення.

“Кожна земля може окремо вирішувати, чи дозволити українським автам й надалі їздити без реєстрації”, – написала Ольга С у чаті.

За її словами, наразі дане рішення прийнято лише у німецькій землі Саксонія-Ангальт.

Також триває обговорення на федеральному рівні у Бундестазі про зупинення дії закону про перереєстрацією авто для українських біженців, а замість повної перереєстрації запровадити проходження лише обов’язкового техогляду авто з українською реєстрацією.

У групі українських біженців у Німеччині Наталія Г. зауважила, що на даний момент шириться дуже багато непідтверджених чуток щодо даного питання, проте закон про звільнення українців від обов’язкової місцевої реєстрації машини ще не прийнятий.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця