<

В Україні розробляють броньовану евакуаційну машину

05:13 | 25.11.2023 / Новини / , /
Перегляди
168
/ Коментарі відсутні

Українське науково-виробниче об’єднання «Практика» розробляє медичну евакуаційну машину для українських військових.

Про це в інтерв’ю виданню «Радіо Свобода» повідомила заступниця Міністра стратегічної промисловості України Анна Гвоздяр, інформує «Мілітарний».

Нова медична машина для евакуації поранених з прифронтової зони розробляється приватною компанією на базі вже існуючої бронемашини «Козак-7».

Оригінальна бронемашина та його медична версія побудовані на доопрацьованому шасі американського позашляховика Ford F550 з колісною формулою 4×4.

Балістичний захист «Козака» відповідає стандарту ПЗСА-5 (аналогічний стандарту НАТО STANAG 4569 lvl 2), котрий передбачає захист від куль 7,62х51 мм у всіх проєкціях. Протимінний захист витримує підрив до 6 кг тротилу.

Медичне відділення, що розташоване в кормовій частині машини, розраховане на перевезення чотирьох лежачих поранених, а також медика. Вихід з нього відбувається через дві двері, він адаптований для легкого розміщення поранених.

Анна Гвоздяр повідомила, що нині нова машина проходить випробування, аби усунути недоліки та адаптувати її до реальних потреб військових. Зазначається, що випробування та доопрацювання прототипу проходять під наглядом медиків, що займаються евакуацією поранених з поля бою.

Варто зауважити, що на момент презентації бронеавтомобіля «Козак-7» розробники представили для замовлення і медико-евакуаційну версію машини. Однак, нинішній прототип вирізняється збільшеними розмірами медичного відділення та відсутністю другої пари дверей.

«Козак-7» є відносно новим зразком техніки, що був вперше показаний представникам Міноборони наприкінці січня 2022 року, за місяць до початку російського вторгнення.

На сьогодні відомо, що певна кількість вітчизняних бронемашин надійшла на озброєння Сил оборони та активно застосовується українськими десантно-штурмовими військами.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця