<

За поширення неправдивої інформації – звільнення! Колектив Нововолинського ліцею-інтернату проголосував за зміни в колективному договорі

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:45 | 30.01.2017 / Нововолинськ / , , /
Перегляди
19
/ коментарів 28

27-го січня працівники Нововолинського обласного ліцею-інтернату Волинської обласної ради провели збори, на яких відбулося голосування щодо змін у колективному договорі, а також зібрали підписи під зверненням до голови Волинської обласної ради Ігоря Палиці щодо призначення керівником закладу Юрія Лазаренка.

На збори запросили депутатів облради Аллу Лісову та Валерія Курстака, проте, як було повідомлено, вони не з’явилися з поважних причин. Також працівники ліцею намагалися зв’язатися з Вячеславом Рубльовим, котрий курує питання призначення керівника закладу, але намагання додзвонитися до голови фракції “УКРОП” у обласній раді виявилися марними.

На початку засідання обрали голову зборів, секретаря та лічильну комісію.

Про план розвитку ліцею на 5 років доповів присутнім Юрій Лазаренко, який озвучив основні його концептуальні напрямки.

“Найважливіший напрямок по матеріальній частині – це енергозбереження. Плануємо провести утеплення навчального корпусу та дахів гуртожитку, завершення модернізації системи опалення, утеплення стін мінватою. Наступним етапом буде встановлення сучасних систем регулювання теплової енергії, що передбачає велику економію коштів. Є плани використовувати теплу штукатурку, а згодом – теплові панелі, що буде реалізовано з використанням спонсорських коштів.

Стосовно навчально-матеріальної бази, думаю, нам нададуть 800 тисяч гривень на кабінети в цьому році, тому що досягли серйозних результатів у роботі з обдарованими дітьми. Проблема полягає в тому, що беремо на навчання учнів з 8-го класу і дуже багато зусиль наших педагогів витрачається на те, щоб закрити певні прогалини за рахунок предметів точних наук, які починаються з 7-го класу. Тому найближчим часом буду пропонувати в облраді внести зміни в статут і розпочати набір учнів з 7-го класу”, – відзначив виконувач обов’язки директора.

Педагоги проголосували за внесення змін до Положення про преміювання за сумлінну працю, зразкове виконання службових обов’язків та надання матеріальної допомоги працівникам Нововолинського ліцею-інтернату Волинської обласної ради. У колективному договорі заборонено преміювати сумісників – це колосальний недолік, тому що ці працівники мають перемоги в області і навантаження у них такі ж, як у педагогів, котрі працюють за основним місцем роботи. Юрій Лазаренко висловив пропозицію вилучити з колективного договору аналогічну заборону преміювання, його цілковито підтримали колеги.

Найцікавішим виявилося обговорення питання притягнення працівників до дисциплінарної відповідальності. Пролунала пропозиція щодо внесення змін до колективного договору, згідно яких:

  • У разі поширення працівником Нововолинського ліцею-інтернату Волинської обласної ради неправдивої інформації про керівника або працівників закладу чи їхніх родичів, або батьків, учнів, вихованців, що могло принизити їх в очах суспільства і було висунуте без відповідних доказів, може бути застосоване дисциплінарне стягнення у вигляді догани за рішенням трудового колективу, а при повторному аналогічному поширенні – звільненням на підставі частини 3 статті 40 КЗпП України за рішенням трудового колективу.
  • За рішенням колективу працівник, який поширює неправдиву інформацію, зобов’язаний спростувати поширену неправдиву інформацію у спосіб, в який вона була поширена, про що надати відповідні докази колективу.
  • У разі невжиття дій працівником, що поширив неправдиву інформацію, щодо виконання вимог трудового колективу, може бути застосоване дисциплінарне стягнення у вигляді догани, а при повторному невиконанні такого рішення – звільнення за рішенням трудового колективу.

Саме таке формулювання буде вичерпним – вважає директор.

Нагадаємо, що 11-го жовтня 2016 року Юрій Лазаренко у редакції інтернет-видання «БУГ» спростував інформацію, яка була поширена в інтернеті щодо поборів, батьківських подарунків та звільнення з посади бухгалтера навчального закладу. А вже 12-го жовтня у стінах Нововолинського ліцею-інтернату Волинської обласної ради відбулися  збори щодо конфлікту директора закладу та головного бухгалтера Наталії Гергель.

“Хотів би показати поширене в інтернеті відео, проте зараз ми не маємо права засуджувати чи коментувати, процедурно матимемо право поставити питання Наталії Гергель після того, як внесемо зміни до колективного договору – щоб не було певних політичних або юридичних міркувань з цього приводу.

Мені обіцяв Буторін, що всю неправдиву інформацію про ліцей, сказану ним, спростує, але цього не було зроблено. Тому можемо подати цивільний позов в плані захисту честі і гідності репутації навчального закладу, я це питання вивчаю.

Зміни до колективного договору подаються на перевірку в юстицію, якщо вони суперечать законодавству – їх не затверджують”, – пояснив Юрій Лазаренко.

Педагоги підняли питання, чому до цих пір не призначили Лазаренка повноправним керівником закладу, адже у обласній раді вже неодноразово велася мова про таємне голосування, відповідно, голосами представники колективу показали б, наскільки Юрій Олександрович відповідає цій посаді.

Працівники озвучили текст звернення до Ігоря Палиці та, зібравши підписи, відправили документ голові Волинської облради.

Додатково колектив ліцею надіслав звернення до Ігоря Палиці щодо звільнення від плати за навчання переможців обласних та всеукраїнських олімпіад.

“Дане питання вже піднімали на конференції у вересні 2016-го року і всі його підтримали. Адже за кордоном таких дітей не тільки звільняють від плати – їм платять стипендії, вони мають пільги тощо. Ми прагнемо, щоб наші діти отримали хоча би той невеликий мінімум.

Дуже часто чув вислови, що наші учні досягають дуже високого рівня, але в країні не залишаються, їдуть за кордон. Це не наша вина. Проблема в тому, що їм не створені можливості для реалізації своїх здібностей. Вважаю, що таким чином ми долучимося до підтримки обдарованої молоді. З того приводу звернулися до обласної ради. Згідно чинного законодавства ми вправі це зробити”, – підсумував Юрій Лазаренко.




коментарів: 28
  1. “що могло принизити їх в очах суспільства і було висунуте без відповідних доказів”, що це за юридичне трактування – принизити їх в очах суспільства, як це? Ось поняття честі і гідності особистості відоме всім. І найголовніше будь – які зміни до кол.договорів вносятся і обовязково погоджуються з профспілками, а також із засновником тобто з Волинською обласною радою. Чому ці всі представники були відсутні на зборах трудового колективу? Не розумію для чого ця клоунада. Ви мабуть хочете щоб ваш ліцей спіткала участь профтехосвіти? Народ схаменіться, нічого доброго з цього не буде.

  2. Вочевидь, так званий “колектив” дуже погано знає Історію. І не знають чим закінчився тотальний контроль, тотальна цензура- репресіями. Радянські часи повертаються. Скоро тюрми будуть будувати…

  3. Під час керування Новововлинським ліцеєм-інтернатом директорами Гошовським Й.В. і Гучинським В.Й. про ліцей – інтернат йшли “Легенди”, а під час керування Лазаренком про Нововолинський ліцей-інтернат ідуть анекдоти. Ця людина Лазаренко не має поняття про честь, про гідність і совість. Депутати обласної ради достойно розгледіли ці риси т.в.о.директора і приймають правильне рішення щодо усунення його з даної посади.

  4. Який гарний коментар,про попередніх директорів при, яких ліцей піднімався на всю область, а з теперішнім директором ліцей тільки опустився. Ці директори працювали в закладі ліцей-інтернат, а Лазаренко розважає суд по всій Україні. Анекдот!!!!

  5. Який гарний коментар про попередніх директорів, які працювали в закладі, а Лазаренко розважає суди по всій Україні. Просто анекдот!

  6. НОУ-ХАУ
    1. Питання прийому на роботу, звільнення більше стосуються Правил внутрішнього трудового розпорядку.
    2.Кожна Ваша догана, пане директоре, винесена з приводу поширення недостовірної інформації буде цілком успішно оскаржена в суді.
    3. Існують способи захисту, визначені законодавством.
    4.Зміни до Колдоговору реєструються управлінням праці, а не юстицією.
    5.Положення Колдогоовру, навіть якщо вони й зареєстровані, які не відповідають нормам закону, є недійсними.
    6.”Може бути застосоване дисциплінарне стягнення у вигляді догани за рішенням трудового колективу”. – Після кожної чутки будуть збиратися збори трудового колективу і вирішувати питання щодо винесення догани працівнику….КЗпПУ ст.Стаття 147-1. Органи, правомочні застосовувати дисциплінарні стягнення
    Дисциплінарні стягнення застосовуються органом, якому надано право прийняття на роботу (обрання, затвердження і призначення на посаду) даного працівника.

    По обличчях видно, що педагоги в шоці.
    Цікаво, як відбувалося обговорення проекту змін.

    КЗпП України
    Стаття 10. Колективний договір

    Колективний договір укладається на основі чинного законодавства, прийнятих сторонами зобов’язань з метою регулювання виробничих, трудових і соціально-економічних відносин і узгодження інтересів трудящих, власників та уповноважених ними органів.
    Стаття 12. Сторони колективного договору

    Колективний договір укладається між власником або уповноваженим ним органом (особою), з однієї сторони, і первинною профспілковою організацією, які діють відповідно до своїх статутів, а у разі їх відсутності – представниками, вільно обраними на загальних зборах найманих працівників або уповноважених ними органів, з другої сторони.
    Стаття 13. Зміст колективного договору

    Зміст колективного договору визначається сторонами в межах їх компетенції.

    У колективному договорі встановлюються взаємні зобов’язання сторін щодо регулювання виробничих, трудових, соціально-економічних відносин, зокрема:

    зміни в організації виробництва і праці;

    забезпечення продуктивної зайнятості;

    нормування і оплати праці, встановлення форм, системи, розмірів заробітної плати та інших видів трудових виплат (доплат, надбавок, премій та ін.);

    встановлення гарантій, компенсацій, пільг;

    участі трудового колективу у формуванні, розподілі і використанні прибутку підприємства, установи, організації (якщо це передбачено статутом);

    режиму роботи, тривалості робочого часу і відпочинку;

    умов і охорони праці;

    забезпечення житлово-побутового, культурного, медичного обслуговування, організації оздоровлення і відпочинку працівників;

    гарантій діяльності профспілкової чи інших представницьких організацій трудящих;

    умов регулювання фондів оплати праці та встановлення міжкваліфікаційних (міжпосадових) співвідношень в оплаті праці;

    забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків.

    Колективний договір може передбачати додаткові порівняно з чинним законодавством і угодами гарантії, соціально-побутові пільги.
    Стаття 16. Недійсність умов колективного договору

    Умови колективного договору, що погіршують порівняно з чинним законодавством і угодами становище працівників, є недійсними.

    Відповідно до статті 68 Конституції України
    кожен зобов’язаний неухильно додержуватися
    Конституції та законів України, не посягати на права і свободи,
    честь і гідність інших людей. Праву на свободу думки і слова, на
    вільне вираження своїх поглядів і переконань відповідає обов’язок
    не поширювати про особу недостовірну інформацію та таку, що
    ганьбить її гідність, честь чи ділову репутацію.

    У зв’язку з цим статтею 32 Конституції України ( 254к/96-ВР )
    передбачено судовий захист права спростовувати недостовірну
    інформацію про себе і членів своєї сім’ї. Ніхто не може зазнавати
    втручання в його особисте і сімейне життя, крім випадків,
    передбачених Конституцією. Не допускається збирання, зберігання,
    використання та поширення конфіденційної інформації про особу без
    її згоди, крім випадків, визначених законом, і лише в інтересах
    національної безпеки, економічного добробуту та прав людини.

    Чинне законодавство не містить визначення понять гідності,
    честі чи ділової репутації, оскільки вони є морально-етичними
    категоріями й одночасно особистими немайновими правами, яким закон
    надає значення самостійних об’єктів судового захисту.

    Зокрема, під гідністю слід розуміти визнання цінності кожної
    фізичної особи як унікальної біопсихосоціальної цінності, з честю
    пов’язується позитивна соціальна оцінка особи в очах оточуючих,
    яка ґрунтується на відповідності її діянь (поведінки)
    загальноприйнятим уявленням про добро і зло, а під діловою
    репутацією фізичної особи розуміється набута особою суспільна
    оцінка її ділових і професійних якостей при виконанні нею
    трудових, службових, громадських чи інших обов’язків. Під діловою
    репутацією юридичної особи, у тому числі підприємницьких
    товариств, фізичних осіб – підприємців, адвокатів, нотаріусів та
    інших осіб, розуміється оцінка їх підприємницької, громадської,
    професійної чи іншої діяльності, яку здійснює така особа як
    учасник суспільних відносин.

    Шановний директоре, звертайтесь за правовою допомогою до компетентних юристів, а не до гонорових.

  7. Лазаренко, проводь уроки, а не судись. Ти вчитель, а не юрист( шо за манія адвоката). Тої подачі з якої до нас попав – вже нема. Опустися на землю, збирай речі.

  8. Почитавши цю статтю,подумки попав у верховну раду,коли приймались диктаторські закони 16 січня,тільки тут в ліцеї замість ригіоналів,голосують особи,для яких правда,честь,гідність,це щось не знайоме.лазаренко разом з продажними “прихильниками” влаштував чергове шоу,які мріють будь-яким чином позбутися головного бухгалтера,яка мабудь має багато інформації про оборот коштів ліцею,про преміювання директора та його”прихильників”.Надіюся на мудрість та розсудливісь керівництва та депутатів облради,в жоднуму разі не продовжувати контракт цьому клоуну.А вчителям хотілося б побажати не втрачати совість,свою гордість та не йти проти здорового глузду.

  9. Лазаренко молодець!Банда не пройде…Ти багато чого зробив для лицей дити за тебе!

  10. Шановні громадяни небайдужі до постаті Ю.Лазаренка та попередніх директорів даного навчального закладу.Читаючи Ваші коментарі складається враження що всі ці дописи пише Групка членів колективу один з яких мітить на місце директора Ліцею. Але не забувайте , що сьогодні Ви очерняєте людину, завтра очернять Вас. ЗАСПКІЙТЕСЯ та ВИКОНУЙТЕ свої прямі обов’язки . Невже ,якщо дирекція та колектив не влаштовує то в Нововолинську не має роботи де б Вас все влаштовували. Прцюйте над Собою в першу чергу.

      • Головне щоб Ви були освідчені .Ваші дописи цікавіше читати. Наклеп а інтрига яка…
        Текст Т9 вибачте.

          • Так це ж вона,Світлана Вікторівна, сама ж і писала.

          • Шановні пані та панове. Що до роботи Ліцею не маю ніякого відношення. Якою мовою мені розмовляти….. Це моє особисте. Ви краще не помилки в тексті виправляйте (повторюю, через текст Т 9 вони є) в вирішуйте глобальні проблеми які дійсно є і навчальному закладі, і в країні вцілому.

    • Пане (пані) керівниче! Слово “ОЧЕРНЯЄТЕ” звучить українською зовсім не так. Це русизм. “Ганьбите”, “поливаєте брудом”, “паплюжите”… – якраз підходить. Ви пішли б у 5 клас ліцею, і оновили б дещо, свою українську.

  11. Не дивно,що програєте суди,ви хочете відстояти своє добре ім’я , як можна відстоювати те,чого немає.

  12. Дітей в ліцеї стає все менше. А це показник роботи директора. Це він собі випише догани?

  13. Лазаренко то копія мами.Ті ж сталінські методи.Тільки колектив відрізняється від іваничівського інтернату…

  14. Що за клоунада? Ви Навчальний заклад(!!!!) а не політична сцена для привернення уваги! Вас втягують в політичні інтриги сімейства. Методи Бюту проглядаються!

    • А якщо подивитись на рейтинги БЮТу-не все так погано *любі мої*.В нас люблять брехунів і з косою і без.

  15. Жодні зміни в колективному договорів не захистять честь і достоїнство “прихлебеїв” лазаренка ,так як ви вже давно позбулися цих рис характеру.Соромно спостерігати за цим дійством.Єдине,що можна сказати-зупиніться,подивіться на себе зі сторони,поки не пізно.

  16. Доречі, “допомагає” Лазаренку з написанні оцих бредових , псевдо юридичних писульок юрисконсульт якогось Жеку, Вадим ніби. так от, поки він десь шляється з Лазаренком, йому ставляться в табелі відмітки про роботу і начисляється зарплата. корупція явна!!! прийміть міри!!!

  17. Юрий Александрович!!!Вы не имеете права возглавлять лицей-интернат.Вы не есть добрым примером для наших детей . Чему у Вас можно научится воровать и после этого подавать в суд , чтобы оправдать себя.

  18. Колектив підтримав, колектив не проти, колектив за рейтинг закладу.
    Автоматчики по периметру стояли і змушували всіх голосувати?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер