<

У Нововолинському міському музеї відбувся майстер-клас із гончарства

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:19 | 8.07.2021 / Нововолинськ / , /
Перегляди
412
/ 1 коментар

6-го липня у Нововолинському міському історичному музеї, в рамках проєкту соціальних ініціатив «Музей БезМеж», відбувся майстер-клас із гончарства під назвою «Не святі горшки ліплять».

Його провела майстриня Людмила Костюк, – інформують на сторінці міста.

Вона родом із Ківерців, навчалася гончарської справи спершу в Луцьку, а згодом у Коломиї. Разом із чоловіком продемонстрували роботу із молочною глиною, яка має особливі властивості. До того ж працювати з такою глиною потрібно за особливою технологією.До заходу долучилося чимало охочих спробувати свої сили в гончарському мистецтві. Кожен мав змогу власноруч створити, підписати й забрати на згадку виріб.

У майстер-класі взяли участь художній керівник міського клубу Оксана Ковальчук і культорганізатор Палацу культури Алла Бойко. Вони розповіли про народні традиції святкування Івана Купала.

Варто відзначити, що залучення відомих майстрів народної творчості відбувається завдяки конкурсу соціальних ідей у Нововолинській громаді за підтримки проєкту «Зміцнення міжсекторальної співпраці для соціальної згуртованості (SC3)», що співфінансується міською радою, Європейським союзом та Британською радою в партнерстві з ГО “Молодіжна Платформа” та Молодіжний центр “Нові крила”.Захід відбувся за спонсорської допомоги ТОВ “БРВ-УКРАЇНА” в особі директора Олександра Івановича Гоцка.




один коментар
  1. Дуже люблю глиняні вироби. Щось би навіть придбала, сама б навряд чи зробила щось путнє

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця