<

В Нововолинську узбіччя рясніють купами зрізаних гілок

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:15 | 18.05.2017 / Нововолинськ / , /
Перегляди
7
/ 1 коментар

Обрізане гілля дерев вже декілька місяців привертає увагу перехожих на 15-му мікрорайоні міста Нововолинська.

До наведення благоустрою доклали зусиль мешканці будинку №10 ще перед Великодніми святами. Здавалося б, мікрорайон мав би стати охайнішим, натомість тут досі височіють купи неприбраного зрізаного гілля.

Мабуть, прибирання гілок – це занадто складна робота, що підготовка до неї займає біля двох місяців. Та й хто має вивозити це сміття?

“Ми самі виконали роботу ВУКГ. Своїми силами найняли людину, щоб вона почистила ті хащі перед нашим будинком. Це дорога, яка належить комунальному господарству, за законом 25 метрів з обох сторін вони мають її обслуговувати.

Там були такі зарості!.. Наркомани лишили після себе купу шприців. Я організував людей, позбирали це сміття. За 9-м будинком теж гілля лежить, ніхто навіть не думає нічого робити.

Звернувся до заступника мера Рожелюка, він обіцяв вивезти ці гілки. Звертався і в ВУКГ, а вони надіслали відповідь, мовляв, треба укласти з ними угоду і заплатити за роботу”, – скаржиться голова ЖБК “Весна” Борис Сікора.

“Мешканці цих будинків посадили дерева, потім прийняли рішення позрізати. З нами вони не радилися, а витягнувши ті гілки на проїжджу частину, відразу почали шуміти, що прибрати це має ВУКГ. Так, ми пропонували укласти з нами договір на вивіз гілля і тоді б могли їм надати послугу, так як на сьогодні господарство в цілому знаходиться у скрутному фінансовому становищі.

І якщо це наші дерева, тоді виникає питання, а хто дозволив зрізати їх? Дозволу такого ніхто не надавав. А просто так брати і різати не можна. Комісія визначає чи дерево є аварійним, чи воно є зараженим хворобою. Тоді приймає рішення і акти проходять через виконком.

Виходить, коли Сікора різав гілля, то ці дерева були його, а коли треба вивозити – стали комунального господарства”, – прокоментував ситуацію начальник Нововолинського ВУКГ Артем Жигалюк.

Поки у Нововолинську шукають відповідального за прибирання, узбіччя в місті продовжують доповнювати тутешні “пейзажі” купами зрізаних гілок.




один коментар
  1. Як не пощастило п.Жигалюку з посадою!!!То сніг випаде і його прибирати потрібно,то гілки обрізане потрбно вивезти!!! Шановний,а ви свої службові обов*язки знаєте?Знаєте,що значить ВУКГ?Вас носом натикати,які дерева потрібно обрізати? Жителі самі насадили!!-бо ви нічого не робили!! І не потрібно тикати на ОСББ-прибудинкова територія не є їхньою власністю-ви отримуєте на це кошти і не виконуєте свої прямі обов*язки.Майте гордісьть хоч це признати,разом зі всіма вашими проблемами.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця