<

У Нововолинському центрі зайнятості відбулася зустріч з військовослужбовцями та учасниками АТО

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:37 | 29.01.2017 / Нововолинськ /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Днями у приміщенні Нововолинського міського центру зайнятості відбулася зустріч з військовослужбовцями та учасниками антитерористичної операції.  Подібні заходи проводяться в рамках діяльності Клубу учасників АТО за участі соціальних партнерів, представників державних та громадських організацій.

У роботі семінару взяли участь представник Нововолинського бюро правової допомоги Володимир-Волинського міського центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Антоніна Нич.   

Розпочала захід заступник директора Нововолинського міського центру зайнятості Ірина Олійник, яка ознайомила присутніх про стан місцевого ринку праці та перспективи працевлаштування, умови праці, вимоги до претендентів на вакантні робочі місця, які користуються сталим попитом у роботодавців.

Окрім того, Ірина Олійник  повідомила про нові сучасні технології, які використовує служба зайнятості у своїй роботі. Зокрема, основну увагу акцентувала на сервісі «Електронної черги реєстрації безробітних», який розміщений на порталі Державної служби зайнятості.  Основна мета даного нововведення  спрощення комунікації між  шукачами роботи та центрами зайнятості. Відтепер, клієнти служби зайнятості зможуть записатися як на первинний прийом, так і на отримання консультації в онлайн – режимі. Якщо особа самостійно зарезервувала для себе час, то їй не потрібно отримувати талон на відвідування, а необхідно безпосередньо звернутися до фахівця центру зайнятості, робоче місце якого вказане під час запису засобами електронної черги.

Антоніна Нич розповіла, що надання безоплатної вторинної правової допомоги включає в себе такі види правових послуг: захист та здійснення представництва інтересів осіб, що мають право на безоплатну вторинну правову допомогу, в судах, інших державних органах, органах місцевого самоврядування, перед іншими особами, складення документів процесуального характеру. Виступ стосувався і пільг учасників бойових дій, які гарантує закон, механізмів їх реалізації та правового захисту. Під час семінару присутнім повідомили про право на безоплатного адвоката у разі порушення прав на пільги та гарантії соціального захисту, передбачені ЗУ «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту».

       Зустріч відбулась у формі конструктивного діалогу, в результаті якого присутні отримали обґрунтовані відповіді на всі запитання, які їх цікавили.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

8 Травня, Середа