<

В Іваничах судили шахтаря ДП «Волиньвугілля» за зрубування дерев

11:42 | 8.05.2024 / Іваничі / , , /
Перегляди
547
/ 1 коментар

Шахтар ДП «Волиньвугілля», який незаконно зрізав 8 дерев з території Володимир-Волинського лісового мисливського господарства, біля села Бужанка, відбувся умовним покарання.

В обід 23-го листопада 2023 року чоловік, який працює підземним прохідником на «Шахта «Бужанська» ДП «Волиньвугілля», приїхав на тракторі «YANMAR AF 26» з причепом на територію лісового масиву Устилузького лісництва, що неподалік від села Бужанка Поромівської громади. За допомогою бензопили «Stihl MS 180» зрізав 6 беріз, та 2 граби. Після цього шахтар частину трактором перевіз на ділянку поблизу покинутого будинку села Шахтарське та залишив на зберігання, щоб згодом порізати їх на дрова.

Оскільки спеціального дозволу на вирубку дерев чоловік не мав, то проти нього відкрили кримінальне провадження, за ч.4 ст. 246 КК України (незаконна порубка дерев у лісі та перевезення незаконно зрубаних дерев, що спричинило тяжкі наслідки). Про це йдеться у вироку Іваничівського районного суду.

Збитки довкіллю оцінили у 90 тисяч 500 гривень.

В судовому засіданні 18-го квітня “чорний лісоруб” повністю визнав свою вину й щиро розкаявся. Він розповів, що живе у селі Поромів, утримує батьків поважного віку та трьох неповнолітніх дітей. Оскільки мав потребу в дровах для опалення хати взимку, а купити їх не було коштів, тому вирішив самовільно напиляти дерев у лісі.

Зловмисник зізнався, що позичив у свого приятеля трактор з причепом та бензопилу, поїхав трактором до лісового масиву, спиляв там бензопилою 5 чи 6 беріз та граби, порізав стовбури на колоди, завантажив на причіп та перевіз деревину на ділянку місцевості у село Шахтарське біля «посадки», поряд із покинутим будинком, планував там зберігати деревину та напиляти дрова для потреб власного господарства. Але до нього підійшли співробітники лісової охорони, які викликали на місце події поліцію. Чоловік запевнив, що повністю відшкодував державі заподіяні ним збитки на суму 90 тисяч 500 гривень.

Суд визнав жителя села Поромів винним та призначив йому покарання у виді позбавлення волі на строк 4,5 роки. Однак звільнив його від відбування призначеного покарання з випробуванням, якщо він протягом іспитового строку тривалістю 1 рік, не вчинить нового злочину.

Також чоловік сплатить в дохід держави 6 тисяч 816 гривень за проведення експертиз.




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Травня, Неділя