<

У Нововолинську змінять типи та назви двох шкіл

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:21 | 5.08.2019 / Нововолинськ / /
Перегляди
33
/ коментарів 7

Нововолинська гімназія та школа-колегіум №1 змінять тип та назву на ліцеї.

Відповідні проєкти рішень опубліковані на сайті Нововолинської міської ради.

Так, Нововолинську гімназію перепрофілють на Нововолинський ліцей № 8, а навчально-виховний комплекс «Нововолинська спеціалізована школа І-ІІІ ступенів № 1-колегіум на Нововолинський ліцей № 1.

Відповідно до Бюджетного кодексу України, Законів України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про освіту», «Про загальну середню освіту», «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань», листа Міністерства освіти і науки України від 23.04.2019р. № 1/9-269 «Щодо розроблення статуту закладу загальної середньої освіти» міська рада на черговій сесії розгляне проєкти рішень про перепрофілювання навчальних закладів.

Додамо, згідно з освітньою реформою, усі школи мають бути однакові, тому виникає необхідність внести зміни до типів і назв, передусім тих, які були спеціалізовані або з зазначенням, що школа – з поглибленим вивченням іноземної мови.

Відповідно до статті 9 ЗУ “Про освіту” здобуття загальної середньої освіти забезпечують: початкова школа – заклад освіти I ступеня (або структурний підрозділ іншого закладу освіти), що забезпечує початкову освіту; гімназія – заклад середньої освіти II ступеня (або структурний підрозділ іншого закладу освіти), що забезпечує базову середню освіту; ліцей – заклад середньої освіти III ступеня (або структурний підрозділ іншого закладу освіти), що забезпечує профільну середню освіту.

Таким чином, навчальний заклад, який раніше мав назву загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів, тепер повинен називатися ліцей, тобто іменуватися за найвищим рівнем освіти. Водночас в установчих документах буде зазначено, що в складі є структурні підрозділи «початкова школа» і «гімназія» (заклад освіти ІІ ступеня).




коментарів: 7
  1. Куди ідуть гроші платників податків,я в шоці .кому від цього краще і доступніше вчитись?????

  2. Від того що школа змінить назву Ваші гроші ніде не дінуться. А діти зможуть і надалі вивчати поглиблено мови, а вчителі не втратять роботи.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця