<

“Це – сміття, тут вугілля взагалі нема”, – Кисельов про склад на “Бужанці”

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:56 | 7.04.2016 / Нововолинськ / /
Перегляди
29
/ коментарів 15

Набирає обертів розслідування щодо поставки на Червоноградську ЦОФ вугілля  із шахти «Бужанська». Директор ДП «Волиньвугілля» Валентин Кисельов вважає, що керівник копальні Павло Танчев відправив на фабрику останні 50 вагонів, достовірно знаючи про мінімальні якісні показники «чорного золота».

«Покажу склад, про який Танчев говорить, що там вугілля. Аварійний знаходиться далі. А це взагалі породний відвал, сюди висипали шлак, “жужалку”. Он бачите терикон? Що терикон, що та купа – одна консистенція. Згідно 416-ї інструкції має бути визначена територія аварійного складу, чого вони його сюди приперли мені не відомо. Ось цю породу забирали і відвантажували у 50 вагонів. Точно таке вугілля, псевдовугілля, знаходиться на фабриці. Такого ж бурого кольору, якість 70%. Привезли, зверху якісним вугіллям присипали і готово», – пояснював Валентин Кисельов, проводячи екскурсію на території копальні. Журналістів також супроводжував начальник юрвідділу ДП “Волиньвугілля” Віктор Порплиця.

_MG_8030
_MG_8037
_MG_8041
_MG_8055
_MG_8047

Директор ДП «Волиньвугілля» каже, що такої ситуації нема ні на одній шахті Нововолинська – збитки тільки по складу становлять приблизно 2 мільйони гривень, а це і заробітна плата працівників. Відібрану пробу вугілля знову повезли в лабораторію. Попередні три візити на копальню комісії з ДП «Волиньвугілля» та представників ДП «Укрвуглеякість» Валентин Кисельов за перевірку не вважає.

«Яка перевірка? Ну, дали комісію. Шахта сама їх запросила. «Укрвуглеякість» – це наявність фахівців в складі комісії, контролюючий орган – вони не перевіряють,  тільки приймають участь. Те, що директор розказує: одна перевірка, друга, третя, охота за відьмами – то таке… Єдиний орган, який має право офіційно здійснювати цей аналіз, – міністерське КРУ», – каже генерал.

Павло Танчев заперечує, що перша комісія на «Бужанку» прибула за його ініціативою. Втім, це вже не має великого значення, бо тепер шахту перевіряє КРУ з міністерства. Через декілька днів буде складений акт і виясниться, чи задекларовані 3,5 тонн вугілля відповідають якісним показникам.

Танчев на разі перебуває у відпустці, його обов’язки виконує Романов. Попередньо в міністерстві на в.о. директора призначили Ковтуна, але, зі слів Валентина Кисельова, він «прийшов, глянув, і сказав, що тут працювати не буде».

Щодо відносин з директором шахти, Кисельов каже, що конфлікту у них нема. Суть проблеми не в особистості, а в тому, що, як продовжує стверджувати керівник ДП «Волиньвугілля», є недостача вугілля на складі та відсутність можливості його реалізації.

«Ось це зола 51%. Вугілля чорного кольору.

_MG_8078

А це – сміття, тут вугілля взагалі нема. Неозброєним оком видно.

_MG_8082

Цей бруд вважається вугіллям. Кучі з відвалу він сюди возив, ще не встиг замішати. Приїжджає екскаватор, замішує і пішло сміття грузитись у вагончики. Й ціна товарного продукту зменшується в рази.

По-перше, це стаття. Колись директорів садили за те, що вони робили пошарову відгрузку по вагонах. І тепер Танчев буде розказувати, що йшов дощ й вугілля окислилось –  сон рябої кобили», – сказав Валентин Кисельов.

_MG_8057
_MG_8067
_MG_8069
_MG_8104
_MG_8111
_MG_8116
_MG_8123
_MG_8132




коментарів: 15
  1. ДП ВОЛИНЬВУГІЛЛЯ то непотріб. Ту шарашкіну кантору треба негайно розігнати! Шахта Бужанська повинна бути самостійною-то єдиний порятунок для шахтарів. А зараз ДП просто хоче прибрати Танчева. Поставлять на директора свою людинку і теж саме вугілля з поганого стане добрим. Шахта Бужанська завжди відправляла на фабрику на збагачення вугілля такої зольності і усе було добре.

  2. А навіщо тоді така Шахта з таким вугіллям? На 9 не вугілля,а золото,то її під закриття,а за що такі почесті бужанці?

  3. про що ми тут говоримо.всі добре знають куди ділось вугілля з аварійного складу.

  4. Два де”””ла то велика сила . Один “ВЕЛИКИЙ КОМБИНАТОР” зі сходу , а другий місцевий “ШУРА БАЛАГАНОВ”. На першому фото “ШУРА” видивляється інвестора , якого “КОМБИНАТОР” обіцяв на презентації у ДП “Волиньвугілля”.

  5. На першому фото Порплиця виглядає світле майбутнє вугільній галузі Нововолинська та нажаль за горизонтом ніх….я не видно. Вітя підпригни можливо побачиш перспективу?

  6. До речі, на першому фото, за спиною Порплиці, конструкція з кодовою назвою “Ластівка” яку спроектував та організував будівництво, як раз той самий опальний гол. механік пан Шарко. За допомогою цього конвейера шахта не простоювала коли не доставляли вагони, а вугілля грузилось у ті нещасні вантажівки та вивозилось на аварійний склад. Завдяки їй економія коштів на дизпаливі тоді ще становила близько 2 000 грн. за добу. Макарчук про це чомусь мовчить.

  7. 7-9 рокiв тому на цьому ж аварiйному було набагаааато гiрше вугiлля, але все вiдвантантажувалось, навiть на ТЕС. Нi,я вважаю, вся справа в договорi мiж керiвниками пiдприемств…

    • Правильно казати не “в договорi мiж керiвниками пiдприемств…” , а в змові мiж керiвниками пiдприемств…. Вибачте за поправку, ала так на мою думку буде правильніше.

      • Це не в тому рiч. Маеться на увазi захист генералом шахт, а в данному випадку , Навпакт, вставляются “палки в колёса” генералом директору.

  8. Після того як не стало Петра Тераза так і не стало видобутку на “Бужанці” і наступило ПАКРАЩЕННЯ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця