<

Тарифи, співпраця з міністром енергетики та пенсії гірників: Ігор Гузь на шахті №1 “Нововолинська”

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:30 | 21.07.2016 / Нововолинськ / , /
Перегляди
89
/ коментарі 2

У період депутатських канікул нардеп Ігор Гузь відвідує населені пункти свого округу. 21-го липня народний обранець зустрівся з керівництвом та трудовим колективом шахти №1 “Нововолинська”.

Традиційно нардеп відзвітував про свою роботу та вислухав пропозиції колективу. Він зазначив, що намагається не сидіти на місці і будь-яким чином вирішувати проблеми шахтарського міста. Цьогоріч за сприяння депутата для регіону Прибужжя має надійти 12 мільйонів гривень субвенції, які поділять Володимир-Волинський, Любомльський Іваничівський райони та місто Нововолинськ (у 2015 році округ отримав майже 5, 2 мільйонів гривень). Частину коштів використають для облаштування спортивних та дитячих майданчиків, а також на ремонт закладів освіти, культури та медицини. Народний депутат сподівається, що додатково 8 мільйонів гривень надійде осінню, на виділення цих коштів подав заявку до Уряду. Важливим питанням залишається фінансування 10-ї шахти, яке постійно перебуває на контролі.

Ігор Гузь нагадав, що завдяки Фонду “Прибужжя” у 22-х селах Володимир-Волинського району та 23-х селах Іваничівщини мешканці пройшли безкоштовне обстеження на цифровому флюорографі.

Під час зустрічі з колективом підняли також питання законопроекту щодо зниження акцизу на ввезення автомобілів з-за кордону з об’ємом циліндра двигуна 1.5 літрів – у 28 разів, 2-2.5л – у 19 разів і більше трьох літрів – у два рази, в який вніс деякі поправки Президент.

При спілкуванні з працівниками копальні нардеп поставив акцент на співпраці з міністром енергетики та вугільної промисловості Ігорем Насаликом. Він двічі був в кабінеті міністра, який обіцяв до середини липня зустрітися з гірниками Волині, однак обіцянки не виконав. Розкритикувавши діяльність Насалика, нардеп зауважив, що у випадку, коли ігнорують інтереси працівників, лишається лише одне – акції протесту.

Учасників зустрічі цікавило, чому шахтарі, які зараз йдуть на пенсію, отримують в рази більші пенсійні виплати, ніж ті, котрі, приміром, пішли 10 років тому.

Нещодавно відмінили оподаткування пенсій – оподатковуватимуться тільки пенсії гірників, які ще працюють, – відзначив Ігор Гузь.

Народний депутат також запевнив, що буде по мірі можливостей робити все, щоб до початку опалювального сезону знизити тарифи на газ.

“За звітний період відвідав всі сільські ради округу. До мене надійшло близько 2 тисяч звернень. І сьогодні в нас перші зустрічі в дворах Нововолинська. У складній ситуації, в якій перебуває наша держава, стараюся вирішувати наболілі проблеми жителів, принаймі, намагаюся краще працювати, ніж мої попередники”, – підсумував нардеп.

IMG_9399
IMG_9526
IMG_9474
IMG_9520
IMG_9489
IMG_9452
IMG_9438




коментарів: 2
  1. Ой, і знову Мних… Оце так “помічник-охоронець”…
    Модер, я знаю що цей коментар ти не опублікуєш, але Мниху привіт передай.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця