<

Розтрата пів мільйона держкоштів і «відкат» за вугілля: затримали керівників шахти №9 «Нововолинська»

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:34 | 30.07.2020 / Нововолинськ / /
Перегляди
246
/ коментарів 16

30-го липня правоохоронці із залученням спецпідрозділу КОРД затримали на гарячому фігуранта по справі під час отримання чергової суми «відкату» у розмірі 23 тисячі гривень за кам’яне вугілля, яке було незаконно реалізовано та відвантажено із шахти №9 «Нововолинська». Також, за словами правоохоронців, посадовці спричинили розтрату бюджетних коштів у розмірі на понад 500 тис. грн.

Під час обшуку у службовому кабінеті іншого фігуранта правоохоронці вилучили гроші, отримані незаконним шляхом, та інші речові докази по справі, – повідомляє поліція Волині.

Встановлено, що посадовці організували незаконну діяльність  щодо внесення до товарно-транспортних накладних завідомо недостовірних відомостей про об’єми завантаженого кам’яного вугілля та показники рівня його зольності.

Фактичне відвантаження вугілля становило на 20-25 тонн більше, ніж зазначалося у документах. Окрім цього, фігуранти  вимагали неправомірну вигоду за здійснення своєї незаконної діяльності.

За цими фактами триває досудове слідство за ч.3 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ч.3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Вирішується питання про оголошення фігурантам підозри у скоєних злочинах та затримання їх у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Тривають першочергові слідчі дії. 

Нагадаємо, вранці 30-го липня інтернет-видання “БУГ” повідомляло, що на шахті №9 «Нововолинська» і ДП «Волиньвугілля» працюють правоохоронці.

Раніше БУГ повідомляв, що на шахті №9 «Нововолинська» розпочали службову перевірку через зупинене авто з вугіллям, яке не внесли в облікову книгу




коментарів: 16
  1. Танчева і Шарка і “дуполиза” Тарасика геть з шахти треба гнати. Ось результат іхньоі роботи.І кого ми захищали? Тих хто нас грабує? Позорище! Ганьба!Надіємось вони будуть покарані законом.

  2. Ще б перевірили чи виплачувались розрахункові в останній робочий день. Люди звільнились давно так і чекають грошей. Роками . Не виплата в останній робочий день це порушення законодавства !!!!!

  3. А скільки з цих тисячних бумажок “доляха” Тараса? Щоб бігав по шахті і кричав:
    “ШАХТАРІ ЗА ПАШКУ!!!”
    “ШАХТАРІ ЗА САШКУ!!!”
    Чомусь робітник забою та комбайнер у лаві не отримують по тисячі баксів відкату за одну зміну . Саме такі дії керівників вугільних підприємств і роблять вугільну галузь збитковою і призводять до закриття вугільних підприємств .
    Ви хлопці пашіть в лаві на колінах як мули , а ми в канторі в білих сорочках на мерседесах та ауді “регульнемо” з тим вугіллям яке ви видасте на гора бо ми одна команда трудяги, Пашка, Сашка.
    Роботяги шахтарі тепер ви бачите як керівники наживаються на вашому поті та мозолях
    ЗАДУМАТЕСЬ !!!

  4. Це вже не новина! Звичайне явище, яким ні кого не здивуєш. Новина буде, коли хоча б одного посадять, оце буде новина. Хоче собі мільйонами премії виписує, хоче землю та майно Громади за копійки “роздеребанить”, хоче нормальні труби на старі міняє (хоче на ТТІ заєвляє, що всі мери казнокради,а він Янгол, я думаю ні один мер не додумається нормальні труби на “гівно” міняти) , хоче кучу недолугих схем по відмиванню бюджетних коштів використовує. Після скандалу на Маяковського, вже й труби міняти в місті чогось не треба. Чи це затишшя перед виборами ?

  5. І кого ми захищали біля ДП? Ось результат іхньоі роботи! Злодюг треба садити. Ганьба, позор на все місто!Там щей Тарасика”Ратицю” чекає те саме, так як він фігурував у всіх справах іхніх.Зараз розв’яжеться ланцюжок схем відмивання державних коштів.Але тепер вже люди побачили на власні очі хто і що. І як тепер вже “ратиця” буде розказувати людям, захищаючи свого боса? Нетреба нам ні такоі профспілки, ані керівників.Колектив за справедливість.Злодюги повинні бути покарані. Ті, хто ще після цього всього побаченого буде захищати злодіів, ГАНЬБА І ПОЗОР!!!

  6. Це жах, не бояться ні людей ні бога. А де пропав Тарас Миколайович? Щось мовчить. Хто його обрав головою профспілки? Безграмотний, невихований, закодований, ще й виганяли пару раз і п’ятої і з Бужанської шахт

  7. Зазвичай після такого підвищення дають, а не садять в нашій гуманній країні. Як приклад наш шановний Юра Благута.

  8. Прошу перевірити мерседес Танчева. Такий самий їздить в Луцьку. Це двійник крадений!!!

  9. ПОДАЛЬШИЙ РОЗВИТОК ПОДІЙ – НА ШАХТУ ЗАХОДИТЬ ЗЛОДІЙ ЮРКІВ , І ВСЕ ПОЧИНАЄТЬСЯ СПОЧАТКУ … НА ЖАЛЬ .

  10. Цікаво, а де поліція Новіка, чи Володимира? А що, вони цього не бачили? Напевно з бань та спортзалів не видно, видно добре аж з м. Луцьк. А чого ДП не реагувало, Міністерство? Недавно була якась там перевірка, писали журналісти в Буг. Вже тоді по даним особам тюрма плакала. Хоча Благуту після хабаря на повишеніє, тепер напевно Танчева на міністра, а Шарко буде замом. Ось так і живемо, шахтарям дуля з маком а не зарплата, а тут всі як коти в маслі.

  11. Назвіть одного чесного директора чин гендирек.
    А…..нема….
    Порівняйте зп при Юрківі і при них….плакати за ними будем коли роз 10-13 получе а ми всі інші по 7-9.
    Дай Бог вони залишаться,тим паче сума така як у Благути

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця