<

Прокурор Нововолинського відділу провела урок про права дитини у місцевих школах

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:12 | 28.09.2021 / Нововолинськ / , /
Перегляди
942
/ 1 коментар

З нагоди 30-річчя набрання чинності для України Конвенцією ООН, 27-го вересня у Нововолинських школах прокурором було проведено уроки для учнів щодо прав дитини.

Прокурор Нововолинського відділу Володимир Волинської окружної прокуратури Олена Левчук розповіла учням ліцею про їхні права. Про це повідомляють на сторінці Волинської обласної прокуратури.

Лектор на зустрічі учнів з волинсьими прокурорами проінформувала дітей:

  • про повноваження ювенальних прокурорів;
  • про можливість повідомляти про порушення своїх прав у державні органи, які забезпечують контроль за їх дотриманням;
  • про вільний доступ до правосуддя та захист від дискримінації і всіх форм насильства.

Начальниця відділу захисту інтересів дітей та протидії насильству Волинської обласної прокуратури Тетяна Супрунюк розповіла про ідею проведення таких уроків.

“Ми намагалися важливу інформацію про серйозні речі донести до учнів у доступній формі. Меншим демонстрували мультфільм про права дитини, грали з ними в ігри, виконували інтерактивні вправи, зі старшими вели розмову на рівних.
Сподіваємося, що, стаючи обізнанішими, діти не боятимуться повідомляти про порушення своїх прав, а також, поважаючи права інших та керуючись високими моральними цінностями, не порушуватимуть Закону “, – зауважила Тетяна Супрунюк

Комунікація між прокурорами і волинською молоддю триватиме надалі, попереду нові зустрічі в інших навчальних закладах області.




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця