<

Профспілки шахт Нововолинська дали відповідь представникам ДП “Волиньвугілля” та Макарчуку

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:05 | 16.05.2016 / Нововолинськ / /
Перегляди
8
/ коментарів 5

До інтернет-видання “БУГ” звернулися лідери профспілок копалень Нововолинська щодо гучних заяв представників ДП “Волиньвугілля” та працівників шахти “Бужанська” відносно бездіяльності Демченка та Калістратова. Текст звернення публікуємо у новині.

Вже перестало дивувати те, що деякі проплачені “грязні людішки” не перестають обливати брудом і виконувати вказівки своїх “господарів”. Та дивує інше, що сотню людей змогли ввести в оману і зібрати підписи під таким листом.  Дивує така недалекоглядність шахтарів, яких використовують у своїх цілях. Невже ніхто не цікавився з яких коштів була виплачена заборгованість по заробітній платі. Всім відомо, що був розпроданий вугільний склад шахти “Бужанської”, після багатомісячного штучного блокування відвантаження вугілля, радниками попереднього міністра. 200 мільйонів виділили з держбюджету і це аж ніяк не заслуга Кисельова, яку йому приписують. В усіх ЗМІ про це повідомляли. Так як зміст в усній формі значно відрізняється від того, що є написано, багато підписантів дивуються, під чим підписалися. Та Бог їм суддя….

Покращення роботи шахт перш за все залежить від керівника. Тому профспілкові організації звернулися з клопотанням щодо призначення на посаду керівника ДП «Волиньвугілля» Борсука Михайла Миколайовича.

В сьогоднішній критичній ситуації, це єдиний керівник, який, на їх думку, спроможний вирішувати нагальні проблеми, який вміє і може працювати для покращення ситуації по підприємству в цілому. За короткий час керівництва шахти “Бужанська”, Михайло Миколайович зарекомендував себе як досвідчений, грамотний директор. Завоював авторитет серед працівників шахти (про що доводить багатолюдний мітинг 30 червня 2015 року під стінами ДП “Волиньвугілля” в захист свого директора). Під керівництвом Борсука М.М., в складних гірничо-геологічних умовах, при відсутності фінансування, шахта почала налагоджувати роботу, покращилася трудова дисципліна. (Було розглянуто і втілено в життя ряд питань по технологічному покращенню роботи шахти на майбутні періоди, що вже на сьогоднішній день дає економічний ефект. Після його звільнення ряд задумів «заморожені» по сьогоднішній день. Виводячи шахту з технологічної кризи, будучи директором Михайло Миколайович не забував і про духовне та буденне життя працівників. Завдяки його зусиллям було доведено, а вірніше розпочате з нуля будівництво Каплички Почаївської Божої матері (яке було започатковане попередниками ще у 2001 році), зроблений капітальний ремонт жіночої лазні, вирішення питань по перевезенню працівників, яке гостро стояло на той період, і визивало невдоволення трудового колективу, будівля і облаштування приміщення для зберігання продуктів харчування і т.д. Борсук М.М., навіть у теперішній час, коли несправедливо відсторонений від роботи у вугільній галузі, людина переймається життям шахт і роботою державного підприємства в цілому, має план заходів по організації робіт для збалансованого існування підприємств.

Михайло Миколайович пройшов усі щаблі шахтарської праці, від учня гірника очисного забою, гірничого майстра, начальника підземної дільниці – до директора шахти та генерального директора.

Під керівництвом Борсука М.М. (з 1999 по 2005р.р.) була налагоджена стабільна, високопродуктивна робота шахти №9 «Нововолинська». Усі ці роки  підприємство було найкраще у м.Нововолинську. Достроково виконувалося річне завдання по вуглевидобутку та проходженню гірничих виробок, шахтарі забулися про таке ганебне явище, як невиплата заробітної плати. Михайло Миколайович зумів сформувати команду професіоналів на підприємстві, завдяки чому ще багато років шахта працювала з високими показниками.

За час роботи генеральним директором ДП «Волиньвугілля» Борсук М.М. зумів організувати роботу усіх вугільних підприємств об’єднання. Одним із досягнень є добудова і здача в експлуатацію житлового будинку-довгобуду            для працівників ВП «Шахта «Бужанська».

За високий професіоналізм, бездоганну працю Борсук М.М. був нагороджений багатьма високими відзнаками, а саме: є кавалером знаків «Шахтарська слава»; ІІ, ІІІ ступенів «Шахтарська доблесть», нагороджений Орденом «За заслуги» ІІІ ступеня.

Ось це і є факти. А наклепи, викладені в зверненні і є наклепами, за які в свій час прийдеться відповідати перед законом, обов’язково! І відповідати прийдеться не замовнику, а виконавцю.

Голова Незалежної профспілки “Захист праці” шахти “Бужанська” Віктор Смарш,

голова “червоної” профспілки  шахти “Бужанська” Святотослав Волинюк,

голова МО НГПУ Сергій Демченко,

трудові колективи шахт.




коментарів: 5
  1. Молодці! Гідна відповідь! А Макарчук по написаному сценарію Порплиці, ходить по шахті збирає підписи за Кисельова. Тільки ж нікому про це не каже. Каже, що це за виплату зарплати і т.д. А в автобусі люди кажуть, Макарчук за щось підписи збирає та так і не зрозуміли за що!

  2. Борсук то достойна людина! Був хорошим директором на ш.№9″НВ”. Старі шахтарі його поважають!

  3. Борсук рідка гнида, яких мало де є, наволоч і тварюка. Геть руки від Нововолинських шахт!!!! Запитайте у будь якого шахтаря, чи хочуть повернути Борсука? Однозначно НІ!!!!!!!!! Шахтарі не сосуть у борсука, як це роблять його шавки:) Кисельов показав і втер носа вам придурки отсоси борсуковські!!!!!!

    • Да, Бодя, нервішки нікчорту! Агонія, скоріше за все. Ще й Оля, дивина та й годі. Якійсь Олі є діло до шахт.Аж слиною брижче!

      • А Оля липова,в гірничій справі повний ноль,але коменти в стилі “кисіль лав”.Видно ще та шавка…

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця