<

Профспілкові війни: Богдан Макарчук назвав заклики до акцій протесту шахтарів, виголошені на Раді голів у Нововолинську, сепаратистськими

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:24 | 16.12.2015 / Нововолинськ / /
Перегляди
0
/ коментарів 6

Богдан Макарчук, якого обрали головою профспілки шахти “Бужанської”, після спільної Ради голів “червоної” та Незалежної профспілок гірників України, що відбулася 14-го грудня у Нововолинську, провів збори на “Бужанці” і повідомив працівників, що на Раді лунали заклики до сепаратизму.

Як стверджує Богдан Макарчук, про Раду голів дізнався випадково, тому й був на ній присутній. Він каже, що ігнорування Незалежної профспілки “Бужанки” було, є і буде. Воно й не дивно: після чергових зборів у голів профспілок знову виникло безліч поглядів на одну проблему. Страйкувати вирішили разом, але тепер з’явилося інше питання: страйкувати ЯК?

“Вони закликають до сепаратизму. Захоплення будівель державного значення – це як назвати? А відповідальність за людей хто бере на себе? А якщо їх пов’яжуть, поламають чи в “каталашки” повкидають? І ніхто на Раді проти цього ні слова не сказав – всі проковтнули. Я за те, щоб тільки в законний спосіб, тільки мирно пікетувати. Більше того, збори провів на третій зміні. Людей поставив до відома, щоб знали і в жодному разі нічого не брали з собою, крім плакатів, транспарантів і прапорів. Треба їхати протестувати, я тільки “за”. Але в законний, гуманний спосіб”, – аргументує голова профспілки шахти “Бужанської”.

На зборах у Калістратова і справді розглядали різні варіанти проведення протестних акцій у Києві. Не секрет, що гірники, які місяцями не отримують зарплатні, готові до найбільш радикальних дій. Але поки рано говорити про стратегію шахтарів, адже й досі не вирішене питання оплати транспортного перевезення. Акції ще не розпочалися, а профспілкова війна набирає обертів.  “Незалежники” зуміли знайти спільну мову і з владою, і з “червоною” профспілкою, а от з Макарчуком ніяк не вдається цього зробити. То хто кому пхає палки в колеса?

Із 80-ти чоловік, які поїхали з шахти “Бужанської” на акції протесту в Ягодин, 30 було з Незалежної профспілки. В процентному значенні ця профспілкова організація була однією з найбільш активних. У поїздці під Міністерство вугільної промисловості такий ресурс є важливим, і всі “незалежники” про це знають, включаючи Макарчука.

“Не чув жодного призову до сепаратизму. Якщо хтось не розуміє значення цього слова, то це його проблеми. Опускаючись до дискусії з Богданом з приводу того, що він мав на увазі, я опускаюсь до його рівня. Він непорядна людина, а я сторонюся таких людей. У нього немає іншого виходу, як протиставляти свої рухи іншим головам, навіть Волинцю. Його дії йдуть врозріз з ідеями нашої профспілки, не тільки місцевої. Ви ж бачите, що зараз вперше за багато часу ми виступаємо одним фронтом, приймаємо спільні рішення, ділимося інформацією. Так от на кожне його “кудахкання” я реагувати не буду. Бо він власне цього хоче – викликати полеміку. Богдан не має права збирати збори. Хай директор шахти покаже папери, підтвердження від Волинця, що він є головою профспілки.

На “Бужанській” 1000 чоловік у колективі, на першій – 400. Це теж грає роль у страйках, з огляду на те, що ми не зупиняли виробництво на шахтах. З десятої на Ягодин їздили десь 15-20 чоловік, хоч їм зарплату платять. От вони найактивніші, бо поїхали підтримувати нас”, – висловився голова профспілки шахти №1 “Нововолинська” Анатолій Мухомеджанов, який також був присутній на спільній Раді голів 14-го грудня.




коментарів: 6
  1. От через таких клоунів і страждає вугільна волинь .Цирк поїхав а клоуни осталися.Що вони ділять?

    • Вугільна волинь вже своє відстраждала!І через клоунів,і дресировщиків,і акробатів профспілкових! З наступного року шахтам-капець!

  2. Вже ті нещасні 2 чи 3 шахти хто тільки не ділив.Мені здається,що якщо вже наші профспілки не млжуть знайти порозуміння – значить і вони в долі ,значить є за що боротися!Продажні тварі наші що гури ,що макарчуки , що приступи. Зараз без вигоди ніхто пальцем не пошевелить щоб відстояти вугільну галузь

  3. Всі вони клоВуни..
    І клоВуни хто їх слухає..
    ПіЗд..ь товаріЩі
    там нехер кого слухати бо несуть ахінею таку….
    Та ну їх нахер.

  4. із 80 чоловік які поїхали на акцію протесту в ягодин 30 було з незалежної профспілки -а де був Б,МАКАРЧУК ? Шановна журналістка!Ви ж були на зборах у Калістратава все чули,як так можно після цого брати інтерв ю у Макарчука.Ви себе не коректно ведете.а такі слова як сепаратизм тут нідочого.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця