<

Про поїздку до Польщі, пам’ятник героям АТО та ремонт дороги розповів мер на брифінгу для ЗМІ

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:19 | 27.10.2021 / Нововолинськ / , /
Перегляди
935
/ 1 коментар

27-го жовтня на пресконференції міський голова Нововолинська Борис Карпус поінформував про основні напрацювання та події в місті.

Зокрема він розповів, що відбулися візити відповіді в міста-партнери Риманув та Отвоцьк в Польщі. Вдалося поспілкуватися з підприємцями та відвідати різні комунальні підприємства. Під час зустрічі домовилися про те, що нововолинські творчі колективи наступного літа поїдуть на ярмарки та фестивалі в місто Риманув. А 30 діток з Нововолинська відправляться на оздоровлення та на екскурсію в Польщу.

З ковідом ситуація в місті важка, сказав мер. 26-го жовтня від ускладнень COVID-19 померло троє людей, з них є і молодші люди віком 31, 49 років. В лікарні вразі потреби готові розгортати та збільшувати кількість ліжок для хворих. Міський голова вкотре закликав мешканців вакцинуватися та дотримуватися епідобмежень.

В рамках співпраці з ГО «Світ для дітей» для понад 30 діток з інвалідністю було придбано засоби індивідуального догляду. На це з місцевого бюджету виділили 100 тисяч гривень.

Минулого тижня відбулася нарада зі Службою автомобільних доріг. Як розповів Карпус, вони провели ямковий ремонт на відрізку Нововолинськ-Гряди. Незабаром буде оголошено конкурс на розробку ПКД на капітальний ремонт цього відрізку, щоб в наступному році його зробити за кошти держбюджету.

Міський голова повідомив, що почалися роботи у фоє міської ради, там за кошти державного бюджету оновлять ЦНАП, буде розміщений ситуаційний центр та центр підтримки підприємництва. Також почалися роботи на подвір’ї ліцею №7, де планують облаштувати благоустрій та зелені зони.

Додав, що очікують на підрядників, які будуть ремонтувати приміщення у Грядах, Грибовиці та Благодатному, де розмістять поліцейських офіцерів громади.

Щодо встановлення пам’ятника героям АТО міський голова сказав, що цього тижня буде оголошена тендерна пропозиція ВУКГ, бо раніше виникла проблема з документацією.

“Макет, який обрала комісія, був відданий проєктантам на обрахунок, спочатку була зроблена ПКД, далі кошторис і експертиза. Згідно з проєктом, кошторис нам порахували на 3,5 мільйони, щоб його виконати не було коштів ні по субвенції, ні у міському бюджеті. Тому відбулося корегування вартості. Це загнулося в часі, що планували зробити за два місяці, тривало чотири”, – розповів міський голова.

Додав, що на сьогодні всі погодження є, тож незабаром оголосять конкурс і всередині листопада почнуться роботи. Виконувати їх будуть за кошти держбюджету.




один коментар
  1. А питання опалення, опалення в теплі дні(як зараз), тарифи за опалення, газ, яка його ціна побутових і промислових споживачів Нововолинська –що жодного слова? А скільки кисню в лікарні, чи його вистачить? Хоча, можливо, на фоні подорожей до польських міст, спорудження пам`ятника героям ООС, в мене виникли якісь дурноваті, мізерні та нікчемні питання? Чи просто не повідомили, що мер освітлював подібні теми на пресконференції?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця