<

Про Олімпійські ігри, тяганину з громадянством та важливість спорту розповіли Лілія і Сергій Фіськовичі з Нововолинська

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:13 | 21.09.2021 / Нововолинськ / , /
Перегляди
2164
/ Коментарі відсутні

У студії БУГу побували учасниця Олімпійських ігор Лілія Фіськович та її чоловік Сергій Фіськович, який є тренером спортсменки. Подружжя мешкає у Низкиничах неподалік Нововолинська.

Лілія – двічі учасниця Олімпійських ігор: у Ріо-де-Женейро і Токіо. Легкоатлетка родом із Тирасполя (Молдова), але так сталося, що сім’ю разом з Сергієм побудували у Низкиничах. Саме тут дівчина вийшла заміж, разом з чоловіком виховують трьох діток.

На іграх спортсменка виступала за збірну Молдови, адже не змогла отримати українське громадянство. Як розповів Сергій, відчули на собі всю бюрократію, коли два роки оббивали пороги різних установ та переробляли документи.

“У результаті став вибір: або їхати за своєю мрією від Молдови, або відмовитись від участі у олімпійських іграх”, – згадує подружжя.

Олімпійська учасниця ще змалку захопилась спортом та полюбила легку атлетику.

“Тренуюсь з дев’яти років. У 17 на змаганнях у Голандії познайомилась зі своїм майбутнім чоловіком. Уже з 18-ти років тренуюсь у чоловіка – Сергія Фіськовича”, – розповідає легкоатлетка.

Сергій – майстер спорту, підтримує та тренує дружину задля нових успіхів. Подружжя є прикладом для своїх двох доньок та сина, які уже також цікавляться та мають хист до спортивних ігор.

Легкоатлети підтримують здоровий спосіб життя, щодня тренуються двічі задля кращих результатів.

“Ми тривалий час готуємось до змагань. Потрібне велике бажання, аби витримати усі спортивні навантаження”, – говорить Ліля.

Збори на змагання займають чимало часу у спортменів та тривають декілька місяців. Сім’я розповідає, як правильно загортовувати себе.

“Підготовка перед змаганнями займає близько 3-4 місяці. В цей період часу ми їздимо на збори у Карпати, саме тут слідкуємо за харчуванням, тренуємось та відвідуємо баню, аби розслабити м’язи після навантажень”, – додають спортсмени.

Ліля та Сергій закликають читачів БУГу любити спорт, слідкувати за своїм здоров’ям та підтримувати себе у формі.

“Пів години у день приділяти для себе, аби піти на стадіон потренуватись. Адже це справді піднімає настрій, життєвий тонус, укріплює м’язи та підтримує гарний зовнішній вигляд. Спорт – це життя”, – наголошують лекгоатлети.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Березня, Вівторок