<

Посадовцям 9 шахти Нововолинська оголосили про підозру за «відкат» і розтрату понад пів мільйона держкоштів

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:04 | 31.07.2020 / Нововолинськ / /
Перегляди
6
/ коментарі 3

Керівникам шахти на Волині, яких підозрюють в розтраті державного майна на понад пів мільйона й одержанні неправомірної вигоди, оголосили про підозру.

За процесуального керівництва прокуратури Волинської області повідомлено про підозру двом посадовцям відокремленого підрозділу державного підприємства вуглевидобувної галузі, які налагодили корупційну схему розтрати державного майна, – інформує пресслужба прокуратури Волині.

Слідство вважає, що, відвантажуючи суб’єктам господарювання вугілля за товарно-транспортними накладними із внесеними недостовірними відомостями про об’єми вугілля та його зольність, керівник шахти та головний інженер одержували від підприємців неправомірну вигоду.

Правоохоронці зафіксували три епізоди одержання посадовцями коштів – на суму 68 тисяч грн.

30-го липня їх було затримано під час одержання 23 тисяч грн.

Встановлено також факт розтрати чиновниками майже 100 тонн вугілля на суму 150 тис. грн.

Їм повідомлено про підозру у розтраті за попередньою змовою державного майна шляхом зловживання службовим становищем та одержанні неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 191, ч.3 ст. 368 КК України).

Прокурори наполягатимуть на відстороненні підозрюваних від посад та обранні їм запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Тривають слідчі дії, направлені на встановлення інших епізодів злочинної діяльності та можливої причетності інших посадовців вугледобувної галузі до вчинення таких злочинів.




коментарів: 3

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця