<

Після реконструкції запрацювала сучасна амбулаторія центру ПМСД у Благодатному

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:20 | 1.03.2021 / Нововолинськ / , /
Перегляди
90
/ Коментарі відсутні

У селищі Благодатне Нововолинської громади на вулиці Перемоги, 20 1-го березня відкрили оновлене приміщення амбулаторії №2 Центру первинної медико-санітарної допомоги.

У рамках проєкту Світового банку завершена реконструкція амбулаторії. Вартість будівельних робіт склала 18, 1 мільйона гривень. Вони тривали з січня 2019 року до кінця грудня 2020 року.

На відкритті були присутні міський голова Нововолинська Борис Карпус, народний депутат Ігор Гузь, голова Волинської ОДА Юрій Погуляйко, депутат обласної ради Андрій Бокоч. Також прийшли мешканці селища, які висловили подяку медикам за їх працю.

В амбулаторії будуть здійснювати прийом лікар терапевт, сімейний лікар, лікар педіатр. Є процедурний кабінет, три кабінети фізіотерапії.

На базі амбулаторії №2 будуть функціонувати пункти щеплень, кабінет лікаря стоматолога дитячого та кабінети денного перебування на 15 ліжок.

За кошти Світового банку отримано медичне обладнання (ваги, кушетки, шафи, гінекологічне крісло, аналізатор сечі) на загальну суму 49, 2 тисячі гривень та меблі на 78, 2 тис. грн.

За кошти місцевого бюджету було придбано термостат сухоповітряний, фізіотерапевтичні апарати: УВЧ, УЗТ на суму 280, 9 тис. грн.

За кошти Національної служби здоров’я України було придбано медичне обладнання на суму 65, 1 тис. грн, меблі – на 221, 6 тис. грн, господарські товари – на 40, 4 тис. грн.

Для найменших пацієнтів облаштували дитячий куточок, на що було витрачено 40, 4 тис. грн.

В амбулаторії відкрито зал для фізичної реабілітації з сучасним обладнанням, у якому будуть мати змогу проходити реабілітацію пацієнти після перенесених травм опорно-рухового апарату, нервової системи, а також особи, які перенесли травми головного та спинного мозку. На його облаштування витрачено 23, 6 тисяч гривень. За сприяння Церкви Святої Трійці зал обладнаний реабілітаційним комплексом РК-1, Motomed-тренажером для активної та пасивної реабілітації – 2 шт, велотренажером, шведською стінкою, профілактором Євмінова, степером, орбітреком та тренажером Total trainer.

В амбулаторії дотримані усі вимоги інклюзивності. Задля безперешкодного доступу людей з інвалідністю, тут обладнано пандуси. На другий поверх можна буде дістатися за допомогою спеціального підйомника. Таблички, розміщені біля кожного кабінету, продубльовані шрифтом Брайляна підлозі – тактильна плитка.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця