<

Найняв адвоката без посвідчення: суд повернув апеляційну скаргу Сторонського та переніс засідання

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:51 | 20.10.2021 / Нововолинськ / , /
Перегляди
1181
/ коментарі 2

20-го жовтня у Волинському апеляційному суді повинна була слухатись апеляційна скарга, яку подав Андрій Сторонський. Слухання не відбулось через відсутність в адвоката посвідчення. Схоже, що справу знову затягують.

Як зазначив суддя Олег Клок, захисник Сторонського Ігор Шемет не має адвокатського посвідчення, тому не може бути захисником на розгляді адміністративних справ.

Тож апеляційна скарга Ігоря Шемета була повернута судом, а самого захисника Сторонського попросили зайняти місце у залі поряд з пресою.

Андрій Сторонський попросив у судді два тижні, аби знайти та укласти договір з новим адвокатом. В підсумку суд відклав справу на 4-те листопада.

Прокурор Волинської обласної прокуратури Надія Артиш повідомила журналістам, що Сторонський не з’являвся на попередніх засіданнях суду та відрікався від двоюрідної сестри, аби уникнути покарання.

“Особи, які вчиняють адміністративні правопорушення пов’язані з корупцією – повинні нести покарання передбачене законом. З рішенням суду про призначення покарання у вигляді штрафу Андрій Сторонський не згідний, тому подав апеляційну скаргу”, – додала прокурор.

В залі суду представникам преси Андрій Сторонський відмовив у зйомці. Натомість суддя Олег Клок дозволив вести фото- та відеозапис без участі тих, хто не надав згоди.

Апеляційне засідання відклали на 4-те листопада о 8:00.

Нагадуємо, ексзаступник міського голови Андрій Сторонський у червні, липні та жовтні 2020-го року преміював на 30 тисяч 138 гривень свою двоюрідну сестру, яка тоді обіймала посаду начальниці управління освіти Нововолинської міськради.

10-го вересня, згідно з рішенням суду, суддя Орися Ференс-Піжук Андрія Сторонського визнала винним та призначила йому покарання у виді штрафу в розмірі 200 неоподаткованих мінімумів, що становить 3400 гривень.




коментарів: 2
  1. Як все і вас красивенько, Андрію Мироновичу! Проте, розраховуватись з нинішньої вашої роботи за конфлікт інтересів, таки доведеться.

    • Браво пане Анатолій! Люди думають,що 3400грн це абсолютно смішне покарання, але ті хто вникає у законодавство, зрозуміє, що через конфлікт інтересів, сторонський буде змушений залишити роботу у правлінських органах влади!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця