<

МРТ – найточніший метод діагностики хвороб тепер у Нововолинську

Цей запис опубліковано більш як рік тому
08:55 | 17.11.2014 / Нововолинськ / , , , /
Перегляди
568
/ коментарів 8

16-го листопада в медичному центрі “Здорова сім’я” відбулось відкриття кабінету МРТ. Відтепер Нововолинці та мешканці прилеглих районів мають змогу отримати ще одну медичну послугу – магнітно-резонансну томографію. 

Дороге обладнання допомогли придбати медичному центру – інвестиційна компанія Медгарант. Hitachi AIRIS II – високоефективний, відкритий МРТ-сканер високого класу, він дозволяє отримати виразні зображення тканин головного і спинного мозку, хребта і суглобів, м’яких тканин кінцівок, а також чіткі зображення органів малого тазу. Щоб отримати ці зображення, використовується не рентгенівське випромінювання та комп’ютерна томографія (КТ), а радіохвилі і магнітне поле, що робить метод нешкідливим для здоров’я. Американський сканер AIRIS II використовує передову технологію постійного магніту для найвищої якості зображення.

Сергій Крижановський

“Магнітно-резонансна томографія – це найбільш передовий та сучасний метод діагностики, – говорить Сергій Крижановський, директор медичного центру «Здорова сім’я» – МРТ приходить на допомогу багатьом спеціалістам (травматологи, нервопатологи, нейрохірурги, онкологи, урологи, гінекологи та навіть дерматологи) у постановці максимально точного діагнозу, щоб спланувати лікування і, в першу чергу, допомагати нашим Українцям. Наш проект розпочався півроку тому. Швидко знайшли спільну мову з інвестиційною компанією, яка допомогла нам втілити задумане. Основна ціль діяльності нашого медичного центру – надання дійсно якісної допомоги відповідно до міжнародних стандартів. Кожен новий крок, кожна інновація змушує моє серце радіти від того, що можемо внести маленьку краплинку в здоров′я нашої нації. Погодьтесь, українці заслуговують на кваліфікованих лікарів, якісне обладнання, людяне ставлення та індивідуальний підхід до кожного.”

“У пана Крижановського є чимало знайомих фахівців, серед яких – медики з Івано-Франківська та Харкова, – розповідає Оводов Андрій Васильович, представник інвестиційної компанії «Медгарант» – Так дійшла інформація про медичний центр у Нововолинську, який успішно розвивається. При зустрічі з керівництвом медичного центу було прийнято рішення – зробити спільний проект між компаніями «Медгаран» та «Здоровою сім′єю». Аналогічні програми діють у Краматорську, Костантинівці, Харкові. Як показує час це дієво, важливо, доцільно і перспективно. Сподіваємось, Нововолинськ покаже себе на висоті! Приємно за себе і за коллег, що у цей нелегкий час для всіх нас, для нашої країни, ми намагаємось приносити користь людям, рятуючи найважливіше – життя.”

МРТ чи КТ?
Комп’ютерна томографія – рентгенівське навантаження у 15 разів більше аніж проста рентгенографія грудної клітки. КТ – оптимальний варіант для гострих черевно-мозкових травм, обстеження грудної клітки і черевної порожнини. Це, на жаль, все. Як розумієте, якісних обстежень хребта, мозку, суглобів – не дадуть. Це слід чітко розуміти. Все ж таки, при наявності у хворого електрокардіостимулятора, імпланту чи різних металевих фрагментів – слід проводити тільки КТ. Кардинально відрізняється також час процедури. При КТ сканування однієї області тіла займає кілька хвилин (до 3 хвилин) , при МРТ — близько 30 хвилин.

Тоді, коли магнітно-резонансна томографія – це точний метод діагностики для мозку, хребта, суглобів будь-якої локалізації, простати, сечового міхура, жіночих статевих органів. Дає можливість визначити точну стадію онкологічного захворювання, наприклад, раку шийки матки, а це є дуже важливим для жінки і дасть онкогінекологам можливість якнайточніше і якнайкраще спланувати програму лікування. МРТ, як правило, не має такого шкідливого впливу на організм як КТ.




коментарів: 8
  1. З Константіновки бу привезли щоб сепаратистам не дісталось. ДОНЕЦК РУЛИТЬ!!!

  2. Оводов Андрій Васильович
    ТОВ “Ізопласт”
    Слов’янська міська організація Партії регіонів, член партії

  3. Спробуй зроби щось на Донеччині щоб не бути у партії регіонів у 2010-13 роках

  4. При диагностике заболеваний органов пищеварения и пищеварительных желез, органов шеи, почек значимость КТ и МРТ может быть равноценной. Однако КТ – более быстрый метод диагностики. Если в экстренной ситуации нужно мгновенно принять диагностическое решение, то у него нет конкуренции.

    Да, при МРТ полностью отсутствует лучевая нагрузка. Но это еще относительно молодой способ исследования, и пока не накоплен достаточный опыт наблюдения, чтобы судить, насколько опасен для организма эффект магнитного резонанса.

  5. Кт у 15 разів дає більше променеве навантаження ніж рентгенографія органів грудної клітки. А саме головне кожен метод потрібно застосовувати тоді, коли він дійсно необхідний і дає потрібну інформацію. При обстеженні головного мозку і хребта МРТ – це золотий стандарт. Кт як рутину для обстеження хребта і гол. Мозку використовувати не те, що не можна – це злочин. Адже обстеження не просто не інформативне а ще й доволі недешеве.

  6. Прохання відгукнутись: хто робив обслідування на урологію на МРТ в “Здоровій сім,ї”.

  7. Робив обстеження простати і сечового міхура. Онколог який направляв, сказав, що опис і зображення дуже добрі. Іншого не робив

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця