<

Міфи передвиборчих гасел нововолинського мера Сапожнікова

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:52 | 29.05.2017 / Нововолинськ / , /
Перегляди
7
/ коментарів 28

Редакція інтернет-видання “БУГ” відшукала агітаційну листівку з програмою Віктора Сапожнікова, із якою він йшов на вибори 2006-го року, проаналізувала кожен з пунктів програми та вирішила дати відповідь на головне запитання: як виконує свої передвиборчі обіцянки мер Нововолинська?

90% обіцянок-цяцянок міського голови так і залишилися на папері. Прикметно, що є серед них і відверто популістичні, які від початку були написані просто для “галочки”.

Абстрактні, узагальнені, позитивні, непредметні меседжі адресовані на пересічного виборця, який не вміє мислити складно. Такий підхід беззаперечно діє на людей з пострадянським мисленням.

Результат аналізу вражає: міський голова не зумів реалізувати навіть 10-ту частину наобіцяного. Зауважимо, що “БУГ” аналізував лише “письмові” обіцянки, які Сапожніков роздавав направо і наліво напередодні виборів. Якщо проаналізувати ще й усні, то отримаємо портрет абсолютно бездіяльного мера.

Пропонуємо читачам “БУГу” переглянути окремі пункти у хіт-параді передвиборчих обіцянок Віктора Сапожнікова:

Завершення будівництва шахти №10 “Нововолинська”. Сприяння у підтримці та розвитку діючих вугільних підприємств.

“Ми бачимо однозначно шахту №10 і «Бужанську». Щодо шахт №1 та №9 ми готові до їх закриття. Проте, ми маємо докласти максимум зусиль, щоб це робилося цивілізовано, щоб шахтарі могли перейти на робочі шахти” – сказав нововолинський міський голова 30-го липня 2015 року під час засідання прес-клубу обласної ради в редакції газети «Волинь-нова».

Перед Нововолинським міськвиконкомом неодноразово відбувалися акції протесту працівників шахт, яким місяцями не виплачували заробітної платні. Деякі з них опинилися на грані банкрутства. Гірники вимагали від міського голови виявлення власної ініціативи у вирішенні шахтарських проблем.

У 2015-му році гірники шахти «Нововолинська №10», яким заборгували зарплату за чотири місяці, прийшли під міську раду вимагати справедливості та чесно зароблених грошей.

Шахтарський мітинг організувався спонтанно, обурені гірники у складі декількох десятків осіб рушили під стіни міської ради для висунення вимог міському голові. Проте Віктора Сапожнікова на місці не було, він перебував в Луцьку у відрядженні.

Це лише окремі яскраві приклади турботи мера про вугільників нововолинських шахт.

Розробка, фінансування і впровадження екологічних програм розвитку міста на рівні європейських стандартів. Покращення якості питної води, поновлення і збільшення зелених насаджень.

Жителі села Морозовичі та масиву забудови шахти №2 скаржаться на сморід та викиди незрозумілого походження. Щоранку в напрямку відстійників в районі 2-ї шахти курсують автомобільні цистерни, наповнені залишками тваринного походження – пір’я, крові та інших відходів.

З початку 2016-го року в Нововолинську працювало підприємство з переробки курячого пір’я та кісток на кормову муку для тварин. В результаті діяльності “Екопротеїну” виникав специфічний неприємний запах. Очевидним є факт, що керівництво фірми не встановило відповідного обладнання, запах продовжував розповсюджуватися. Мешканці 15-го мікрорайону неодноразово скаржилися на це міській владі.

На сторінках нововолинської газети “Наше місто” з’явилася публікація про те, що ТОВ “Кроноспан УА” оголошує про намір отримати дозвіл на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами. Аналогічне погодження вимагає громадських слухань, але думкою мешканців міста ніхто не поцікавився.

Сприяння в подальшому розвитку вищих учбових закладів

Голова Волинської облради Ігор Палиця згадав про висловлення недовіри міському голові Нововолинська Віктору Сапожнікову. Це сталося 19-го травня під час сесії облради, на якій підняли питання фінансування нововолинських профтехучилищ.

Колектив Нововолинського вищого професійного училища звертався до обласної ради через майже мільйонний борг освітній установі. Керівник навчального закладу розповіла, що також зверталася із цим питанням до голови Волинської ОДА Володимира Гунчика, який запевнив, що на міського голову Нововолинська Віктора Сапожнікова подали в суд.

Надання фінансової підтримки молодіжному житловому будівництву

Нововолинянка Ірина Кравчук з трьома дітьми живе у кімнатці площею 12 квадратних метрів. Жінка досі безрезультатно оббиває пороги різних установ – у Нововолинській міськраді їй радять стати в чергу на квартиру.

Створення в місті центру профілактики наркотичної та алкогольної залежності. При міській лікарні відкрити реабілітаційний центр для людей, що потребують допомоги від алкогольного отруєння.

Наркоманія залишилася найболючішою проблемою Нововолинська.

Закинуті приміщення міста із вільним до них доступом часто служать притулком для наркоманів. Недобудови на на 5-му мікрорайоні у Нововолинську перетворилися на наркопритони.

Список “запланованих досягнень” Сапожнікова можна продовжувати до безкінечності. Ось у чому міський голова Нововолинська досяг успіху – так це в тому, що втрапив у список мерів, які дали на виборах нездійсненні обіцянки.

Для пересічних виборців маємо цікаву річ – виборчо-популістську програму Сапожнікова 2010-2015 років, яка не набагато відрізняється від попередньої, та дає змогу ще раз зрозуміти – від перестановки пунктів на агітці результати роботи міського голови не змінюються.




коментарів: 28
  1. Голосуйте і надалі за Сапожнікова- єдиного, невмирущого, як Чахлик. А дядько Вітя тиритиме і надалі бюджетні кошти, які мали б піти на садочки, школи та лікарню. Віват, Вітя!)))

  2. а шо, в Україні е політики, як виконують свої обіцянки ? якщо такий знайдеться, то він на 100% агент путіна !

    • Хіба міський голова політик? Намою думку міський голова першзавсе повинен бути господарник та аполітичним.

          • Добре,що не така *шестера*,як ти.Що можна сказати людині,яка вважає мера міста політиком,а не господарником?

  3. Тільки заради одноособового угніздювання, як вбачається, на потоках бюджетних грошей територіальної громади і комунального майна, Віктор Борисович, схоже, 5 разів підряд балотувався на міського голову. Нехай подає на мене до суду – маю залізну, та задокументовану, підтверджену правоохоронними органами доказову базу, й завжди про це говорив відкрито та у повний голос. Прикро і соромно мені за вас, нововолинці! У мене є всі п’ять передвиборчих програм міського голови… Аналітичні аналізи його “господарювання” у Нововолинську із фото\відео доказами, (навіть документальними фільмами) я неодноразово публікував у незалежних ЗМІ та на інтернет-сайтах міста. Схоже, Вам все було одинаково. То не плачтеся над своєю нещасною доленькою – винна у всьому Ваша байдужість та відсутність патріотизму.

    • як подивитися на вас анатолю, то комсомольці зараз то найкрутіши патріоти. кажете як вам прикро і гірко, документальне кіно показуєте, щось документуєте- і шо???? 5 разів люди проголосували за нього і 6 раз проголосують. давайте з вами поспоримо на півлітру шо й на наступних виборах переможе

        • Вгадав, Василько! А шо не зазлиш комсомольцю Анатолю??? Він такий кмітливий та веселий комсомолець хоч зараз йому виступати в КВК на ТТІ

  4. Він неоноразово ставав “людиною року” Волині. Купив кілограм медалей різних мастей. “Львівську жінку” перетворив на ТТІ. Желізкові 16 ножів всадили. А ви кажете що кацап не працював.

  5. да просто подивитись на нововолинськ – розвалюється все , що може розвалюватись, що погано лежить по документах – розкрадається, де можна прикритись документами, прикривається і розкрадається, поліція мовчить, прокуратура і суд стоять на захисті місцевої влади, чиновники поєднують державну роботу і бізнес, і на це закриваються очі, і ще багато що…..а молоді хлопці на фронті гинуть, щоб Україну захистити, від зовнішнього і внутрішнього ворога у вигляді корупціонера і розкрадача громадського майна

  6. Будучи з 1996 року “у руля” і за 20 років в нас в місті ще не поміняні вікна в більшості садочків, школах та лікарні. Про що ми тут говоримо,в Нововолинську бюджетні кошти не йдуть на благо та розвиток міста, а відмиваються через Ярему, Новосада, Коптюка, Чайку, Сторонського та Мороза та інших менших шавок, які знають табличку ділення, а наша більшість місцевих депутатів безхребетні створіння, прийшли в міську раду тільки для того щоб кришувати свій та колег бізнес, А НА НАРОД ЇМ НА@РАТИ!

    • наче слова з естрадної пісні Руслани: ” І кричали люди гірко!!!!!” Полюбляєте вітчизняну естраду, нє???

    • А я замітив що за 20 років мер міг би замінитилампочки в школах, садочках, лікарні та всіх організаціях підконтрольних, або в віданню мера.А що ми бачимо, зайдіть до Чайки, в управління праці, соціальний захист, в міську раду, ще досі вкручені лампи розжарювання на 60, 100 ват. це при тому що сапожніков закінчив тернопільску академію(економіст та бугалтер від Бога), при тому викладає та навчає студентів.Чому він навчить молодь я не знаю.

  7. Вивід один що тут писати толку треба того казнокрада підловити тай посадити .

    • Він вже підловлений, і не один раз. На одні нари протрібно садити й поліцаїв, прокурорів та інших правоохоронців, які його дахували і дахують. Навряд чи на іще на якогось мера на Волині, є стільки доказів протиправної і протизаконної діяльності, яка спрямована, схоже, на підрив самостійності Української Держави. Ми трясемо вухами, кліпаємо очима, пишемо під анонімними, псячими кличками коментарі і… нічого не робимо, щоб хоч якось змінити чи переламати ситуацію. Заради своїх дітей та онуків.Заради громади і всіх її членів. Нововолинськ лежить у руїнах а нас, із міської ради, зомбують якимись європами де ми, буцімто, перебуваємо. Змінюватися потрібно самим, у першу чергу. А вже потім розпочинати наводити порядок у Нововолинську. А починати треба, саме із міського голови – звідти, як вбачається, йде все зло. Нововолинськ, поступово, перетворюється на місто зла і розпусти. Якщо цього вже не сталося. І не останню роль у цьому процесі, очевидно, відіграє саме мер.

  8. Він вже підловлений, і не один раз. На одні нари протрібно садити й поліцаїв, прокурорів та інших правоохоронців, які його дахували і дахують. Навряд чи на іще на якогось президента в Україні , є стільки доказів протиправної і протизаконної діяльності, яка спрямована, схоже, на підрив самостійності Української Держави. Ми трясемо вухами, кліпаємо очима, пишемо під анонімними, псячими кличками коментарі і… нічого не робимо, щоб хоч якось змінити чи переламати ситуацію. Заради своїх дітей та онуків.Заради громади і всіх її членів. Україна лежить у руїнах а нас, із адміністрації президента, зомбують якимись європами де ми, буцімто, перебуваємо. Змінюватися потрібно самим, у першу чергу. А вже потім розпочинати наводити порядок в Україні. А починати треба, саме з президента – звідти, як вбачається, йде все зло. Україна, поступово, перетворюється на теріторію зла і розпусти. Якщо цього вже не сталося. І не останню роль у цьому процесі, очевидно, відіграє саме президент.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця