<

Жахливий сморід біля шахти №2: ТзОВ «Птахокомплекс Губин» попри заборону зливає кров у відстійники Нововолинського водоканалу?

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:41 | 23.01.2017 / Нововолинськ / , , , /
Перегляди
39
/ коментар 21

Депутат Нововолинської міської ради Леонід Климович отримав відповідь від директора КП “Нововолинськводоканалу” Володимира Озімчука про заборону ТзОВ “Птахокомплекс Губин” вивозити кров на мулові майданчики підприємства. “Радикал” збирає активістів для встановлення фактів порушення збоку товариства з обмеженою відповідальністю, оскільки переконаний – відходи у відстійники водоканалу і досі зливають.

Нагадаємо, що серед депутатських запитів та звернень, які озвучувалися на сесії Нововолинської міської ради 23-го грудня, був і запит Леоніда Климовича, що стосувався скарг жителів села Морозовичі та масиву забудови шахти №2 на сморід та викиди незрозумілого походження. Як повідомлялося, щоранку в напрямку відстійників в районі 2-ї шахти курсують автомобільні цистерни, наповнені залишками тваринного походження – пір’я, крові та інших відходів.

Леонід Климович від імені фракції Радикальної партії з метою збереження нормальної екологічної ситуації в місті озвучив запит Нововолинському міському голові Віктору Сапожнікову, депутату Верховної Ради Ігорю Гузю, керівнику держпротспоживслужби у місті Нововолинську Ярославу Лешку, начальнику підприємства “Нововолинськводоканал” Володимиру Озімчуку та попросив надати наступну інформацію:

  • Якому підприємству належать вищезгадані відходи, що зливаються у відстійники водоканалу?
  • Якими договорами чи угодами це передбачено?
  • За чий кошт планується утилізація вже злитих відходів та чи плануються ці заходи взагалі?

“Відзначу роботу «Нововолинськводоканалу» – відповідь надійшла оперативно. Начальник Держпродспоживслужби Лешко відповідь чи бодай коментар, на жаль, не надав. Не отримав, як це не дивно, відповіді і від депутата Верховної Ради – хоча до таких речей він завжди ставиться відповідально. Чергове моє звернення не за горами, тільки цього разу хочеться почути коментарі керівництва ТзОВ “Птахокомплекс Губин”, – зауважив депутат міськради.

Від заступника нововолинського міського голови Володимира Рожелюка він одержав копію відповіді начальника підприємства КП “Нововолинськводоканал” Володимира Озімчука, в якому зазначена наступна інформація: керівництво ТзОВ “Птахокомплекс Губин” отримало категоричну заборону вивозити кров на мулові майданчики міських очисних споруд.

Раніше у зв’язку з тим, що на підприємстві траплялися аварійні ситуації, пов’язані з утилізацією крові, було прийняте рішення тимчасово на одну з площадок направити вивід відходів цього виду. Як результат – встановлено перевищення нормативів гранично допустимих скидів, через що “Нововолинськводоканал” неодноразово виставляв штрафні санкції. Локальні очисні споруди, які були умовою будівництва Тз ОВ “Птахокомплекс Губин”, так і не запущено.

“Викид забруднюючих речовин в атмосферне повітря без дозволу спеціально уповноваженого органу виконавчої влади або недодержання вимог, передбачених наданим дозволом, інші порушення порядку здійснення викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря або перевищення граничних нормативів утворення забруднюючих речовин під час експлуатації технологічного устаткування, споруд і об’єктів тягнуть за собою накладення штрафу на посадових осіб від п’яти до восьми неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Перевищення гранично допустимих рівнів впливу фізичних та біологічних факторів на атмосферне повітря або вплив фізичних та біологічних факторів на атмосферне повітря без дозволу спеціально уповноваженого органу виконавчої влади у випадках, коли необхідність одержання такого дозволу передбачена законодавством тягне за собою накладення штрафу на посадових осіб від п’яти до семи неоподатковуваних мінімумів доходів громадян”, – йдеться у статті 78 КУпАП.

Це свідчить, що підприємства, установи, організації та громадяни при здійсненні своєї діяльності зобов’язані вживати необхідних заходів щодо запобігання та усунення причин забруднення атмосферного повітря, фізичного впливу на атмосферу в населених пунктах, інших місцях тривалого чи тимчасового перебування людей.

Директор «Нововолинськводоканалу» у відповіді Климовичу доповів, що категорично заборонив ТзОВ «Птахокомплекс Губин» вивозити кров на мулові майданчики, проте ця заборона, ймовірно, виконана так і не була. Депутат збирає активістів та особисто контролюватиме цей процес, про що й повідомив інтернет-видання “БУГ”.

“Із настанням потепління робитимемо виїзди до відстійників, залучимо також журналістів. Думаю, питання зрушиться з місця. Допоможемо водоканалу встановити факти порушення. Впевнений, колеги-депутати також приєднаються.

Хто ще має бажання? Зголошуйтесь. У кого є думки чи пропозиції з цього питання – буду вдячний за пораду”, – підсумував Леонід Климович.




коментарів: 21
  1. Якщо не знаєте як наїхати на підприємство, яке платить податки та дає робочі місця – дійте як Леонід Климович!
    Памятаєте вже була подібна клоунада зі сторони промерських депутатів, а саме коли Віктор Тарасенко з такзваними патрійотами ходили штормити олійно-жировий, там таксамо стояло питання каналізації і стоків. Мабуть всетаки олійно-жировий здувся і заплатив мзду для батька міста, хіба олійно-жировий побудував міні очині споруди? Чи можливо і надалі зливає відходи до каналізації? Птахокомплекс не здається, тримає удар гідно. Льоня, викликай (скотиняку) до Нововолинська в поміч. А ще краще всією фракцією Радикальної партії в міській раді на чолі з Яремою, Чорненьким та Гурою перекрити трасу і поставити питання остро, но не тільки питання птахокомплексу, а і питання Кроноспану, Ливарного заводу, розкрадання земель у місті Нововолинську, дерибан вугільних підприємств (шахт). Давай Льоня, Бог в поміч!

    • Ви тут Бога не згадуйте. Працюйте законно , а вивозити відходи у відстійники замість того щоб утилізувати багато розуму не потрібно. Прикриватись сплатою податків теж не варто – це ваш обов’язок. Про робочі місця і умови праці на вашому підприємстві вже писали неодноразово, як люди жалілись.
      І що по вашому означає “Птахокомплекс не здається, тримає удар гідно” – як вивозили так і будемо вивозити? Як смерділи – так і будемо смердіти!
      Я просто пригадав як на сесії ваші керівники розпинались ,коли їм давали земельну ділянку , що всі норми будуть дотримані …нажаль ви не чули.

      • Рішенням виконкому №565 від 22.12.2016 року дозволити гр. Климович Анні Вікторівні, як виняток, перевести житлові приміщення на вул. Шахтарській, 20, кв. №1, що належать їй на праві приватної власності згідно договору купівлі-продажу квартири, посвідченого приватним нотаріусом Нововолинського міського нотаріального округу Ушаковою Ю.А. і зареєстрованого в реєстрі за № 1818, у нежилі, шляхом розробки проекту та проведення реконструкції вказаних вбудованих приміщень під промтоварний магазин з добудовою, з врахуванням позитивного висновку ЖКП № 1 ЖКО Нововолинської міської ради, як балансоутримувача будинку. Нововолинська міська молодіжна ГО ВМГО «Батьківщина молода» В засновниках Климович Анна Вікторівна.
        Ось вам і весь прадоруб Климович Л.Ю. У місті його називають королем підвалів, виходить не тільки підвалів.

        • В місті Нововолинську близько 200 житлових приміщень переведених в нежитлові. Далі що? Чому така увага саме до КЛИМОВИЧА?
          А що Вам забороняє купити стареньку квартиру, барак , підвал ? Як зробили багато мешканців і я в їх числі. Розробити проект реконструкції , ремонт зробити , ввести в експлуатацію….. Лінь чи заздрість , я думаю і те й інше. Бридкі коментарі писати завжди легше.
          Ви мене критикуєте за те, що я наважився висвітлити проблему, яка хвилювала більшість громади Нововолинська ? Ну якщо чисто по-людські , невже вас влаштовує сморід та курячі бебахі , що вивозяться тонами в день ? Щось не віриться.
          Нас відрізняє одне, я пишу під своїм СПРАВЖНІМ ім’ям – відповідно зважую кожне слово написане мною, а для вас бетмени, робокопи – жодних обмежень не існує .

    • Таке цікаве ім*я-маркетинг пг-як і допис .Прямо наукова праця! Ви тими податками і робочими місцями вже всіх за….довбали!!!А хоч хтось відчуває *покращення* від ваших благ-податків? Куди вони випарувались? Чи асфальт в Нововолинську ще не радянський лежить? Один висновок- об*єднання злодіїв!

    • ОЖК зливає свої відходи у комунальну міську каналізаційну систему. Перевірено. Скільки платить завод громаді Нововолинська? Не чував і у плітках. Питайте у начальника “НВ Водоканал” В.Озімчука. Можливо, що певна плата надходить комусь із “батьків” у його власну кишеню. Щотижня, а то й частіше, чиїсь “бійці” прочищають від жирів та іншого “добра” міські каналізаційні колектори. Хто напише інформаційний запит про це найголовнішому і найстародавнішому “батьку” Нововолинська?

  2. Як це:”… ймовірно, ця заборона так виконана і не була”. Що, пан В.Озімчук не контролює ситуацію на ввіреному йому територіальною громадою Нововолинська комунальному підприємстві? Не знає навіть, чи вивозять туди біоматеріал із приватної переробної фірми? То хай іде пасти свиней. Або патрати курей на любому його серцю мартиняковому заводі.

    • Про всі ці екологічні проблеми говорилось не один раз-чи хтось не розуміє звідки *ноги ростуть*?

      • Забороніть роботу! Ви депутати- ставте питання перед керівництвом міста!

        • Вам би в радикальну партію із такими методами))). Нажаль закрити чи призупинити діяльність міська влада не може – не має повноважень. Закрити підприємство ніхто не наміру не має і не мав, а от заставити працювати по правилах – це наша мета.

          • Якщо Ви кожне слово сприймаєте буквально і відповідаєте,що влада міста не має і не може-то Вам на мера потрібно попробувати,або створювати нову партію-Політичних Імпотентів. Для чого ви тоді потрібні? Це Ви створили проблеми в місті,а зараз робите вигляд,що боретесь з ними. Уточню-*ВИ* -це міська влада.

        • ……Це Ви створили проблеми в місті,а зараз робите вигляд,що боретесь з ними. Уточню-*ВИ* -це міська влада….
          Я хоча б намагаюсь щось зробити крім коментарів на сайтах, частенько доволі образливих.

          • Ні за що ображатись Л.Ю. “Олександр” правильно написав. Міська влада має право призупиняти роботу фірм на своїй територорії та проводити різноманітні перевірки. Уважно читайте “Закон України про ОМС” і Конституцію. Чим відзначились місцеві депутати? Нічим, на жаль. Окрім популізму і бездіяльності. І ви про це добре відаєте. Депутатська група “Справедливість”, де?

    • Анатоль_-звучить гордо! Зі старогрецької ім”я Анаттоль перекладається як “Переможець”!

    • Для того щоб провести перевіру підприємства , має бути створена відповідна комісія , куди мають увійти певні посадовці та фахівці.
      Закрити чи призупинити діяльність будь-якого підприємства чи суб’єкта господарювання міська рада не може, якщо вона не являється засновником.
      Я не знаю де депутатська група ” Справедливість”.

      ….. А де зараз Г.О. ” Україна + Польща” , чому мовчить?

  3. Клоунадою ви назвали коли група депутатів зробила перевірку бо кагалізація по вул. Нововолинський постійно забивалася ізза жиру який зливали в каналізацію.

    • Та звик я вже до таких висловів, щось подібне я вже проходив.
      Клоунада – депутатська перевірка згідно скарг громадян , мешканців вулиці Нововолинської щодо постійно непрацюючої каналізації внаслідок наліпання на трубах жирових відкладень , які скидало підприємство розташоване поряд. Хто часто проходить чи проїздить по вул.Нововолинський підтвердитьь , що дядьки з Водоканалу із тросами та трубами прочищали ту каналізацію постійно. Але ж це тиск чи “штормили” як там пишуть в коментарях.
      Така сама ситуація із “Кроноспаном” – ми лише просили громадські слухання щодо викидів…. А там нас звинуватили мало не в тиску на бізнес.
      Наїзд – проста вимога щоб не смерділо, і підприємство “Птахокомплекс Губин” виконувало свої зобов’язання, які обіцяло при початку будівницьтва. Міська рада пішла на значні потупки , щоб залучити інвестора, в даному випадку ми лише просимо виконувати умови , які були задекларовані керіницьтвом …
      Запевняю Вас “клоунади” , “наїзди” – як хочете їх називайте, не припиняться, поки не припиняться порушення й скарги наших виборців. Не я , так хтось інший із депутатів, повірте , це Вам здається що депутати Нововолинської міської ради дрімають.

      • Ось і результат ваших поступок.І за ці поступки з вас потрібно питати.А те що депутати дрімають-не те слово-сплять на депутатських лаврах.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Квітня, Понеділок